Κρήτη

Καθηγητής Γιάννης Ιωαννίδης: «Το lockdown σκοτώνει περισσότερες ζωές από ό, τι σώζει»

Αποκαλύψεις στην εκπομπή «Αντιθέσεις» της ΚΡΗΤΗ TV

Τα αίτια της ραγδαίας αύξησης του ρυθμού μεταδοτικότητας κορωνοϊού στην κοινότητα, τους δείκτες θνησιμότητας αλλά και όσα βήματα δεν έγιναν τους 8 μήνες που μεσολάβησαν ανάμεσα στα δύο lockdown στην Ελλάδα, ιχνηλάτησαν στην εκπομπή «Αντιθέσεις» με το Γιώργο Σαχίνη κορυφαίοι επιστήμονες.

Ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Στάνφορντ της Καλιφόρνια Γιάννης Ιωαννίδης, σημείωσε: «θεωρώ ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος, δε μ’ αρέσει να είμαι πολιτικά ορθός, μ’ αρέσει απλώς να λέω την αλήθεια. Θεωρώ ότι τ6ο όλο αφήγημα της διαχείρισης της πανδημίας εκ θεμελίων ήταν λανθασμένο. Ήταν ένα αφήγημα επιτυχίας το οποίο στηρίχτηκε στο γεγονός ότι το πρώτο επιδημικό κύμα ήταν σχεδόν «απών».

«Οι χώρες που έκαναν τα πιο σκληρά lockdown έχουν τις μεγαλύτερες απώλειες»

Ο κ.Ιωαννίδης χαρακτήρισε «καταστρεπτική λύση όχι μόνο για την οικονομία, αλλά ακόμα και για την υγεία το lockdown», καθώς όπως είπε «σκοτώνει περισσότερες ζωές από ό, τι σώζει και αμφιβάλλω αν σώζει καν».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι χώρες που έκαναν τα πιο σκληρά lockdown έχουν τις μεγαλύτερες απώλειες…κάνει μεγαλύτερο κακό από ό, τι καλό για τη διάδοση του ιού».

«Κοροϊδευόμαστε, κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας, τους άλλους, τους πολίτες, τον κόσμο, πηγαίνοντας σε μια αυτοκτονική επιλογή», τόνισε χαρακτηριστικά.

 

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια