Προκαλεί αντιδράσεις η πλατφόρμα «τηλεκπαίδευσης» που διατίθεται στην αγγλική γλώσσα

Κρήτη
Προκαλεί αντιδράσεις η πλατφόρμα «τηλεκπαίδευσης» που διατίθεται στην αγγλική γλώσσα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι αναφέρει αναλυτικά η ανακοίνωση – διαμαρτυρία

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας από την Ένωση Φιλολογών Νομού Ηρακλείου εστάλη καθώς όπως αναφέρουν πτο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων έδωσε για χρήση στην εκπαιδευτική κοινότητα           (Webex.sch.gr), μία  πλατφόρμας σύγχρονης “τηλεκπαίδευσης”,  που διατίθεται  αποκλειστικά και μόνο στην αγγλική γλώσσα.

Υπενθυμίζουν μάλισταστο Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ότι η  επίσημη  γλώσσα του ελληνικού κράτους είναι η Ελληνική και μόνο η Ελληνική. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση τους: «Θεωρούμε αδιανόητο ότι  ένας κρατικός φορέας εξαναγκάζει τους εκπαιδευτικούς λειτουργούς και τη μαθητιώσα νεολαία  (ανεξάρτητα από το επίπεδο γνώσης της αγγλικής που κατέχουν) να χρησιμοποιούν  άλλη γλώσσα πέραν της ελληνικής.

Ως φιλόλογοι και εκπαιδευτικοί θεωρούμε λυπηρό  και επικίνδυνο το γεγονός ότι η πλατφόρμας σύγχρονης “τηλεκπαίδευσης”, που το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων έδωσε για χρήση στην εκπαιδευτική κοινότητα               (Webex.sch.gr), διατίθεται  αποκλειστικά και μόνο στην αγγλική γλώσσα.

Θεωρούμε αδιανόητο ότι  ένας κρατικός φορέας εξαναγκάζει τους εκπαιδευτικούς λειτουργούς και τη μαθητιώσα νεολαία  (ανεξάρτητα από το επίπεδο γνώσης της αγγλικής που κατέχουν) να χρησιμοποιούν  άλλη γλώσσα πέραν της ελληνικής.

Υπενθυμίζουμε στο Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ότι η  επίσημη  γλώσσα του ελληνικού κράτους είναι η Ελληνική και μόνο η Ελληνική.  Την γλώσσα αυτή οφείλουμε να προστατεύουμε ως  εργαλείο σκέψης και επικοινωνίας των ομιλητών της. Γι’ αυτό  -και  ειδικότερα ως γλώσσα εκπαίδευσης των μαθητών/-τριών μας- δεν πρέπει να υποδαυλίζεται από   απερίσκεπτες επιλογές  και επικίνδυνους ερασιτεχνισμούς  αλλά   αντιθέτως πρέπει να προάγεται ως καταπίστευμα της ελευθερίας σκέψης κι έκφρασης καθώς και ως εγγύηση της κοινωνικής συνοχής και προόδου.  

 Γι’ αυτό και απαιτούμε από  το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων να προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για τη διόρθωση του τεράστιου αυτού ολισθήματος του». 

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News