Κρήτη

Lockdown: 39 παραβάσεις στην Κρήτη κατά την… «πρεμιέρα» της καραντίνας

Πρόστιμο 300 ευρώ στους παραβάτες – Αρκετές οι παραβάσεις και για την μη χρήση μάσκας

«Πρεμιέρα» χτες Σάββατο για το lockdown… 2, με τα μηνύματα στο 13033 να κάνουν την επανεμφάνιση τους στην καθημερινότητα των πολιτών.

Αρκετές είναι οι παραβάσεις που εντοπίστηκαν στην Κρήτη αναφορικά με τα μέτρα περιορισμού κίνησης, και αφορούν είτε σε πολίτες που δεν έστειλαν το απαραίτητο μήνυμα είτε σε άλλους που δεν είχαν τα απαραίτητα αποδεικτικά έγγραφα ώστε να τους επιτραπεί η μετακίνηση.

Ειδικότερα, 39 παραβάσεις περιορισμού κίνησης εντοπίστηκαν στην Κρήτη, με τους παραβάτες να καλούνται να πληρώσουν το πρόστιμο των 300 ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως ο υφυπουργός Πολιτική Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, ότι το πρόστιμο μετακίνησης για ψευδείς λόγους ή για μετακίνηση χωρίς SMS διπλασιάζεται και ανέρχεται πλέον στα 300 ευρώ.

Η γεωγραφική κατανομή των παραβάσεων:

Σύνολο προστίμων 39

Ηράκλειο 25

Χανιά 3

Ρέθυμνο 1

Λασίθι 3

ΒΟΑΚ 7

Παράλληλα, αρκετές ήταν και οι παραβάσεις των Κρητικών στο «μέτωπο» της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας, με 61 άτομα να καλούνται και σε αυτήν την περίπτωση, να καταβάλλουν πρόστιμο 300 ευρώ.

Ειδικότερα, 30 ήταν οι Ηρακλειώτες… παραβάτες, εκ των οποίων 24 πεζοί, 5 υπάλληλοι σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ενώ υπήρξε ένα πρόστιμο και στο αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης,

Στα Χανιά εντοπίστηκαν 7 παραβάσεις σε πεζούς και στο Ρέθυμνο 10.

Στο Λασίθι σημειώθηκαν 13 πρόστιμα, 5 εξ αυτών αφορούν πεζούς ενώ σε 8 περιπτώσεις, τα πρόστιμα επιβλήθηκαν σε επιβάτες οχημάτων.

Τέλος, μια παράβαση εντοπίστηκε σε επιβάτη οχήματος στον ΒΟΑΚ.

Υπενθυμίζεται ότι η αποστολή των SMS στο 13033 λόγω του lockdown γίνεται ως εξής: Αριθμός λόγου εξόδου από 1 έως 6 (κενό) ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας.

  • Ο αριθμός 1 αντιστοιχεί σε: Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό
  • Ο αριθμός 2 αντιστοιχεί σε: Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ)
  • Ο αριθμός 3 αντιστοιχεί σε: Μετάβαση στην τράπεζα σε μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή
  • Ο αριθμός 4 αντιστοιχεί σε: Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη
  • Ο αριθμός 5 αντιστοιχεί σε: Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
  • Ο αριθμός 6 αντιστοιχεί σε: Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια