Σωτήρια διάσωση για εγκλωβισμένο οδηγό -Έκκληση να σταματήσουν οι άσκοπες μετακινήσεις

Κρήτη
Σωτήρια διάσωση για εγκλωβισμένο οδηγό -Έκκληση να σταματήσουν οι άσκοπες μετακινήσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Τον χάρο με τα μάτια του» είδε ο εγκλωβισμένος οδηγός που ένιωσε την απειλητική παρουσία του νερού

Ώρες αγωνίας για έναν οδηγό που εξαιτίας της καταρρακτώδους βροχής, εγκλωβίστηκε στο αυτοκίνητο του, σε δρόμο του δήμου Μινώα Πεδιάδος, ο οποίος και έχει πληγεί σοβαρά απο τις σφοδρές βροχοπτώσεις που έπληξαν το βράδυ που πέρασε το συγκεκριμένο δήμο.

Το περιστατικό συνέβη το πρωί του Σαββάτου,  όταν το όχημα έμεινε ακινητοποιημένο σε δρόμο από Καστέλι προς Σκλαβενοχώρι.

Άμεσα ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική αλλά και κλιμάκιο της ΕΜΑΚ που έσπευσαν στο σημείο απεγκλωβίζοντας τον οδηγό του οχήματος ο οποίος βγήκε από το αυτοκίνητό του σώος και αβλαβής, με το εφιαλτικό σκηνικό ωστόσο που έζησε να το θυμάται για αρκετό καιρό.

Επίσης επιχείρηση δάσωσης στήθηκε και για μια ηλικιωμένη που εγκλωβίστηκε στο σπίτι της στο Σκλαβενοχώρι, όταν νερά μπήκαν στο σπίτι της. Και σε αυτήν την περίπτωση η επέμβαση της πυροσβεστικής ήταν άμεση με τους διασώστες να την απεγκλωβίζουν αισίως.

Έκκληση του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου να αποφεύγουν οι πολίτες τις άσκοπες μετακινήσεις

Έκκληση προς τους πολίτες απευθύνει ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις σε περιοχές-οικισμούς των Δήμων Μινώα Πεδιάδος και Χερσονήσου όπου τη νύχτα λόγω των ραγδαίων βροχοπτώσεων σημειώθηκαν σημαντικές ζημιές στο οδικό δίκτυο.

Συγκεκριμένα καταστροφές εντοπίζονται στους οικισμούς του Δήμου Μινώα Πειδιάδος, Καστέλι, Αρχάγγελο, Καρδουλιανό-Ασκούς-Ξυδά-Κασταμονίτσα, και στο Δήμο Χερσονήσου στους οικισμούς, Αβδού-Γωνιές-Κράσι-Κερά, όπου σημειώθηκαν μεγάλες κατολισθήσεις. Από νωρίς το πρωί ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, ο συντονιστής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης Μανώλης Παραβολιδάκης, και αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη επισκέφθηκαν τις περιοχές συντονίζοντας το έργο αποκατάστασης του οδικού δικτύου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News