Κρήτη

«Πνίγηκε» το Οροπέδιο Λασιθίου: Πλημμύρισαν σπίτια - ακινητοποιήθηκαν αυτοκίνητα

Ανησυχία για ετοιμόγεννη γυναίκα - Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η καταρρακτώδης βροχή

«Άνοιξαν οι ουρανοί» στο Οροπέδιο Λασιθίου τη νύχτα που πέρασε με αποτέλεσμα, σπίτια να πλημμυρίσουν και να δημιουργηθούν σημαντικά προβλήματα και στις μετακινήσεις, αφού "έκλεισε" μέρος του οδικού δικτύου, χωρίς ευτυχώς να έχουν κινδυνεύσει ανθρώπινες ζωές.

Όπως ανέφερε στο neakriti.gr ο δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου, κ. Γιάννης Στεφανάκης μέσα σε ελάχιστες ώρες το Οροπέδιο "πνίγηκε".

Τεράστιες ποσότητες νερού έπεσαν με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει το δυτικό μέρος του κάμπου του Οροπεδίου Λασιθίου. Σπίτια πλημμύρισαν στο Κάτω Μετόχι ενώ ζημιές σε σπίτια προκλήθηκαν και στα χωριά Λαγού, Πινακιανό, Τζερμιάδιο, Μαρκακέτο .

Λόγω της καταρρακτώδους βροχής, υπήρξαν κατολισθήσεις με αποτέλεσμα ο δρόμος από Κράσι προς Οροπέδιο να κλείσει και να παραμείνουν ακινητοποιημένα οχήματα. Στο σημείο βρίσκεται δύναμη της αστυνομίας αλλά και μηχανήματα του δήμου αλλά και πυροσβεστικά οχήματα από Οροπέδιο και Άγιο Νικόλαο.

«Ανησυχία υπάρχει και για μια ετοιμόγεννη γυναίκα στο χωριό Λαγού, καθώς αν χρειαστεί να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για να γεννήσει, αυτή τη στιγμή δεν καθίσταται δυνατό’», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Στεφανάκης υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι μέχρι στιγμής η γυναικά παραμένει στο σπίτι της, χωρίς να συντρέχει λόγος για άμεση μετακίνηση.

Δημοσιεύτηκε από Γιάννης Στεφανάκης στις Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2020

 Επίσης ο κ. Στεφανάκης πρόσθεσε ότι έχει στείλει ήδη αίτημα στον ΟΑΚ προκειμένου να ανοίξει αγωγός κοντά στο μοναστήρι της Βιδιανης και να γίνει απορροή των νερών προς τος φράγμα Αποσελέμη.

Οι φωτογραφίες και το βίντεο είναι απο το facebook του κ. Σιγανού ,κάτοικος του Οροπεδίου Λασιθίου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια