Κρήτη

Lockdown 2: Αναχωρούν από την Κρήτη και οι τελευταίοι τουρίστες

Επιστρέφουν στις χώρες τους οι αλλοδαποί επισκέπτες

Επιστρέφουν στην πατρίδα τους και οι τελευταίοι τουρίστες που βρίσκονται για διακοπές στο νησί μας, με την τουριστική σεζόν να ρίχνει νωρίτερα αυλαία, μετά και το δεύτερο lockdown στη χώρα μας.

«Δυστυχώς τα πράγματα για τον Νοέμβριο δεν εξελίχθηκαν όπως τα περιμέναμε» ανέφερε μεταξύ άλλων στον φακό της ΚΡΗΤΗ TV, ο κ. Γιώργος Πελεκανάκης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών ξενοδοχείων Ελλάδος.

Ο όμιλος Jet2 ακύρωσε το πρόγραμμα στην Κρήτη και τη Ρόδο και θα επανέλθει στις 31 Μαρτίου του 2021, με τους τελευταίους πελάτες του Ομίλου, οι οποίοι βρίσκονται στο νησί μας να επιστρέφουν έως και τις 8 Νοεμβρίου.

«Έτσι στις 8 του μήνα θα έχουμε τις τελευταίες πτήσεις για να παραλάβουν τους τελευταίους τουρίστες για τη Μ. Βρετανία», προσθέτει με δυσαρέσκεια, ο κ. Πελεκανάκης.

 

 Το lockdown στη χώρα μας, φέρνει τα πάνω κάτω σε τουρίστες Γερμανούς και Άγγλους που είχαν σχεδιάσει διακοπές στο νησί μας από τα μέσα έως και τα τέλη Νοεμβρίου. «Θα χαθεί και ο χειμερινός τουρισμός»,  υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών ξενοδοχείων Ελλάδος.

Φέτος η ζημιά στα ελληνικά ξενοδοχεία λόγω της Πανδημίας υπολογίζεται στα 7 δις ευρώ ενώ η επιδημιολογική εικόνα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλη την Ευρώπη, φαίνεται ότι θέτει σε κίνδυνο τη τουριστική σεζόν, το πρώτο πεντάμηνο του 2021.

Φωτογραφία: INTIME

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια