Λιομάζωμα: Τι χαρτιά απαιτούνται στη διάρκεια της καραντίνας

Κρήτη
Λιομάζωμα: Τι χαρτιά απαιτούνται στη διάρκεια της καραντίνας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πως θα γίνει η συλλογή του ελαιοκάρπου

Επιτρέπεται η συλλογή ελαιόκαρπου στη διάρκεια της καραντίνας και υπάρχει ειδική μέριμνα για όσους πρέπει να μετακινηθούν για τη συγκομιδή της ελιάς, ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, στο πλαίσιο του γενικού lockdown που θα ξεκινήσει από το Σάββατο.

Για τη συγκομιδή της ελιάς, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας στον «ΣΚΑΪ 100.3», οι εργάτες πρέπει να διαθέτουν βεβαίωση εργασίας από τον εργοδότη τους, ενώ αν πρόκειται για ιδιοκτήτες και κληρονόμους, απαιτείται το Ε9.

Επίσης, σε ότι αφορά στους ελαιοπαραγωγούς, θα πρέπει να έχουν μαζί τους τη δήλωση ΟΣΔΕ (Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου), βάσει της οποίας λαμβάνουν τις επιδοτήσεις.

Ο κ. Σταμπουλίδης διευκρίνισε σύμφωνα με το efsyn.gr πως εξαιρούνται από τις απαγορεύσεις οι μετακινήσεις όσων απαιτούνται για να ολοκληρωθεί η συγκομιδή των ελαίων και γενικά επιτρέπονται όλες οι δραστηριότητες του πρωτογενούς τομέα καθώς και όλες οι βιομηχανικές και μεταποιητικές δραστηριότητες.

Άλλωστε, και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε κατά την ανακοίνωση του lockdown: «Θα υπάρξουν ειδικές μέριμνες για εποχικά εργαζόμενους, όπως για παράδειγμα για τη συγκομιδή ελιάς. Η ασφάλεια της πρωτογενούς παραγωγής και η εξασφάλιση της τροφοδοσίας είναι σημαντικές».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News