Κρήτη

Η ευκαιρία του «πράσινου» και ψηφιακού μετασχηματισμού

Η ΚΑΠ στην εποχή της “πράσινης” συμφωνίας στο επίκεντρο του 7ου Πανελλήνιου Συνεδρίου για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας της “GAIA Επιχειρείν”

Το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας της “GAIA Επιχειρείν”, ηγετικού φορέα στον εκσυγχρονισμό του πρωτογενούς τομέα της χώρας, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου - για πρώτη φορά διαδικτυακά - με θέμα «H ΚΑΠ στην εποχή της “πράσινης” συμφωνίας: Η ευκαιρία του “πράσινου” και ψηφιακού μετασχηματισμού για τη βιώσιμη ανάπτυξη της ελληνικής γεωργίας».


Το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας θέτει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τη μεγάλη πρόκληση και ευκαιρία να ανακτηθεί το χαμένο έδαφος, αλλά και να αξιοποιηθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ελληνικής γεωργίας μέσα από την προώθηση του “πράσινου” και ψηφιακού μετασχηματισμού, τόσο στο πλαίσιο του εθνικού στρατηγικού σχεδίου της ΚΑΠ όσο και του εθνικού σχεδίου ανάκαμψης και ανθεκτικότητας.
Αξιοποιώντας την πλούσια γνώση, εμπειρία και δραστηριότητα της “GAIA Επιχειρείν” στον πρωτογενή τομέα της χώρας, καθώς και την ισχυρή της παρουσία και δικτύωση στο περιβάλλον της Ε.Ε., το φετινό πανελλήνιο συνέδριο φιλοδοξεί να αποτελέσει μια πλατφόρμα γνώσης, ανταλλαγής εμπειριών και διαλόγου, συμβάλλοντας σε έναν εθνικό στρατηγικό σχεδιασμό για τον πρωτογενή τομέα που θα ανταποκρίνεται σε διαπιστωμένες ανάγκες, θα αξιοποιεί καινοτόμες λύσεις και θα τοποθετείται στη μεγάλη ευρωπαϊκή εικόνα, συμβαδίζοντας με τις κοινοτικές κατευθύνσεις και καλές πρακτικές.

Ομιλητής ο Βορίδης

Μεταξύ των κεντρικών ομιλητών του φετινού συνεδρίου θα είναι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης και ο πρόεδρος της μεγαλύτερης συνεταιριστικής τράπεζας της Ισπανίας Cajamar Caja Rural κ. Εduardo Baamonde Noche, ενώ εισηγήσεις θα πραγματοποιήσουν η επικεφαλής οικονομολόγος Αγροτικού Τομέα της Παγκόσμιας Τράπεζας κ. Svetlana Edmeades, ο διευθυντής Στρατηγικής, Απλοποίησης και Αναλύσεων Πολιτικής της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Τάσος Χανιώτης, καθώς και πολλοί ακόμα σημαντικοί εμπειρογνώμονες και θεσμικοί, οικονομικοί και επιχειρηματικοί παράγοντες του αγροδιατροφικού τομέα από την Ελλάδα και την Ε.Ε.
Παράλληλα, μηνύματα στους συνέδρους θα απευθύνουν οι επικεφαλής των αγροτών και συνεταιρισμών της Ε.Ε. κ.κ. Christiane Lambert, πρόεδρος της Επιτροπής Επαγγελματικών Αγροτικών Οργανώσεων (COPA), και Ramon Armengol, πρόεδρος της Γενικής Επιτροπής Αγροτικού Συνεργατισμού (COGECA), καθώς και ο διευθυντής Εισοδηματικής Στήριξης και Βιωσιμότητας της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Pierre Bascou.
Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφή στο συνέδριο στο www.c-gaia.gr. Για οποιαδήποτε ερώτηση ή πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν e-mail στο marketing@c-gaia.gr ή να καλέσουν στο 2130/187.300.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ενδιαφέρουσες θεματικές και κορυφαίοι ομιλητές

Το πρόγραμμα του συνεδρίου έχει ως εξής:
- Στις 9:30 π.μ.: Επίσημη έναρξη συνεδρίου.
- Στις 9:35 π.μ.: Καλωσόρισμα από τον πρόεδρο της “GAIA Επιχειρείν” Χριστόδουλο Αντωνιάδη, χαιρετισμός Christiane Lambert, προέδρου της Επιτροπής Επαγγελματικών Αγροτικών Οργανώσεων της Ε.Ε. (COPA), χαιρετισμός Ramon Armengol, προέδρου της Γενικής Επιτροπής Αγροτικού Συνεργατισμού της Ε.Ε. (COGECA) και χαιρετισμός Γεωργίου Χαντζηνικολάου, προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς.
- Από τις 10 π.μ. έως τις 12 μ.: Εναρκτήρια ενότητα «Η ΚΑΠ και ο πρωτογενής τομέας στην εποχή της “πράσινης” συμφωνίας: Οι ευρωπαϊκές κατευθύνσεις και ο εθνικός σχεδιασμός».
Κεντρικός ομιλητής: Mαυρουδής Βορίδης, υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Ομιλητές: Βασίλειος Κόκκαλης (βουλευτής Λάρισας ΣΥΡΙΖΑ), Τάσος Χανιώτης (διευθυντής, Διεύθυνση Στρατηγικής, Απλοποίησης και Αναλύσεων Πολιτικής, Γενική Διεύθυνση Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής), Svetlana Edmeades (επικεφαλής οικονομολόγος Αγροτικού Τομέα, Παγκόσμια Τράπεζα), Άλκης Αλεξάνδρου (γενικός διευθυντής Αγροτικής Τραπεζικής, Τράπεζα Πειραιώς), Αλέξανδρος Κοντός (πρόεδρος, Σύνδεσμος Αγροτικών και Συνεταιριστικών Οργανώσεων & Επιχειρήσεων Ελλάδας-ΣΑΣΟΕΕ, πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων) και Γιάννης Μαυρουδής (δ/νων σύμβουλος “GAIA Επιχειρείν”).
Συντονισμός: Έλλη Τσιφόρου, γενική διευθύντρια “GAIA Επιχειρείν”.
- Από τις 12 μ. έως τις 12:15 μ.μ.: Διάλειμμα.
- Από τις 12:15 έως τη 1:30 μ.μ.: 1η Θεματική ενότητα “Ευφυής Γεωργία-Ευφυής Συμβουλευτική: Ο ψηφιακός καταλύτης για μια πιο βιώσιμη και ανταγωνιστική γεωργία”.
Κεντρικός ομιλητής: Γεώργιος Γεωργαντάς, υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Ομιλητές: Φώτης Χατζηπαπαδόπουλος (πρόεδρος, Νeuropublic Α.Ε.), Jens Elbaek (διευθυντής Καινοτομίας Φυτικής Παραγωγής, Κέντρο Γεωργικής Γνώσης και Καινοτομίας της Δανίας-SEGES), Γιάννης Μανιάτης (καθηγητής, Πανεπιστήμιο Πειραιά, πρώην υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής), Ιωάννης Χανιωτάκης (ανώτερος διευθυντής Ανάπτυξης Εργασιών Αγροτικού Τομέα, Τράπεζα Πειραιώς, μέλος Δ.Σ. “GAIA Επιχειρείν”), Μάνος Σδράκας (διευθυντής, εταιρεία Νοvaplan, μέλος Δ.Σ. της “Αγροτικής Καινοτομίας”).
Συντονισμός: Έλλη Τσιφόρου, γενική διευθύντρια “GAIA Επιχειρείν”.
- Από τη 1:30 έως τις 2 μ.μ.: Διάλειμμα.
- Από τις 2 έως τις 3:30 μ.μ.: 2η Θεματική ενότητα “Απλούστευση και εκσυγχρονισμός για τον παραγωγό και τη δημόσια διοίκηση: Το ΟΣΔΕ στη μετάβαση προς τη νέα εποχή”.
Κεντρική ομιλήτρια: Ευαγγελία Μούρμουρα, υπεύθυνη Ομάδας Στήριξης της υλοποίησης και ΟΣΔΕ, Διεύθυνση Βιωσιμότητας και Εισοδηματικής Στήριξης, Γενική Διεύθυνση Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Ομιλητές: Χρήστος Μπαρλιάς (πρόεδρος, Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κορινθίας ΑΕΣ Α.Ε., αντιπρόεδρος “GAIA Επιχειρείν”), Κώστας Γιαννόπουλος (γενικός διευθυντής, Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης-ΕΑΣΘ), Γιάννης Πάζιος (γενικός διευθυντής, Αγροτικός Συνεταιρισμός “Ένωση Μεσσηνίας”), Lorenzo Belcapo (υπεύθυνος Κέντρων Εξυπηρέτησης Αγροτών-ΚΕΑ, Coldiretti Ιταλίας), Δημήτρης Καπνιάς (διευθυντής Έργου ΟΣΔΕ, “GAIA Επιχειρείν”).
Συντονισμός: Έλλη Τσιφόρου, γενική διευθύντρια “GAIA Επιχειρείν”.
- Από τις 3:30 έως τις 4 μ.μ.: Διάλειμμα.
- Από τις 4 έως τις 5:30 μ.μ.: 3η Θεματική ενότητα “Πράσινες και ψηφιακές επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα”.
Κεντρικός ομιλητής: Εduardo Baamonde Noche, πρόεδρος, Cajamar Caja Rural (Ισπανία).
Ομιλητές: Αθανάσιος Βλαχόπουλος (γενικός διευθυντής Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής, Τράπεζα Πειραιώς), Κωνσταντίνος Κιλτίδης (πρόεδρος Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων), δρ. Γεώργιος Zαλίδης (διευθυντής, Εργαστήριο Τηλεπισκόπησης, Φασματοσκοπίας & Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης-ΑΠΘ), Ευθύμιος Ευθυμιάδης (αντιπρόεδρος, Όμιλος Αγροτεχνολογίας Ευθυμιάδη).
Συντονισμός: Γεώργιος Αβατάγγελος, διευθυντής Κέντρων Επιχειρηματικότητας Αγροτικού Τομέα, Τράπεζα Πειραιώς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια