Κρήτη

Κορωνοϊός: Γεγονός και στην Κρήτη από σήμερα η εφαρμογή των νέων μέτρων

Σε νέους περιορισμούς μπαίνει η ζωή των Ελλήνων από τις 6 το πρωί.

Σε ισχύ τίθενται από σήμερα σε όλη τη χώρα και στην Κρήτη τα νέα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση για την ανάσχεση της διασποράς του κορωνοϊού.

Οι κύριες αλλαγές στην καθημερινότητα της ζωής των Κρητικών εστιάζονται στην υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού,  στην απαγόρευση της κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα ως τις 5 το πρωί και στον περιορισμό του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης καθώς πλέον θα κλείνουν από τις 11.30 το βράδυ.

Στην Κρήτη που βρίσκεται στη ζώνη επιτήρησης τα νέα μέτρα προληπτικού χαρακτήρα δεν φέρνουν ριζικές αλλαγές με τους Κρητικούς να φέρονται πρόθυμοι να τα εφαρμόσουν.

Η μάσκα θα είναι από αύριο και για ένα μήνα «μόνιμο αξεσουάρ» τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους.

Οι μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων είναι εκείνοι που καλούνται να κάνουν ένα βήμα παραπέρα στην προσπάθεια πρόληψης αφού γίνεται υποχρεωτική η χρήση μάσκας και στα διαλλείματα.

Μάλιστα, στο σχετικό ΦΕΚ διευκρινίζεται και πώς θα διεξάγεται το διάλειμμα μάσκας, η αποφόρτιση δηλαδή των παιδιών από την συνεχή χρήση της.

Στα οριζόντια μέτρα που τίθενται σε ισχύ σε όλη την επικράτεια περιλαμβάνεται και ο περιορισμός της κυκλοφορίας από τις 12 τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5 το πρωί.

Η εστίαση είναι ο κλάδος στον οποίο εφαρμόζονται και πάλι πιο αυστηρά πρωτόκολλα. Τα μπαρ, εστιατόρια, καφέ και χώροι διασκέδασης στην Κρήτη θα κλείνουν από τις 11.30 το βράδυ αντί για τις 12 που κλείνουν σήμερα με  εξαίρεση το take away και το delivery, ενώ απαγορεύεται η πώληση αλκοόλ κατά τις ώρες αυτές.

Τα καταστήματα εστίασης υποχρεούνται να λειτουργούν στο 50% της δυναμικότητας τους, με τα μισά δηλαδή τραπεζοκαθίσματα , με τήρηση αποστάσεων και μέγιστο αριθμό ανά τραπέζι τα 6 άτομα.

Κι αν μέχρι σήμερα τα νυχτερινά κέντρα με ζωντανή μουσική είχαν προσαρμόσει το ωράριο τους συνεχίζοντας τη λειτουργία τους, από σήμερα αν οι ιδιοκτήτες τους  επιθυμούν να τα κρατήσουν ανοιχτά, θα πρέπει να αναζητήσουν  τον τρόπο, μιας και επιβάλλεται καθολική απαγόρευσης ζωντανής μουσικής.

Δείτε ΕΔΩ το ΦΕΚ για τα νέα μετρα που τίθενται σε ισχύ σε όλη την επικράτεια

Τηλεργασία

Η τηλεργασία θα είναι υποχρεω τική σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα σε ποσοστό 50%, όπως και η τηλεκπαίδευση στα Πανεπιστήμια. Ταυτόχρονα αναστέλλεται το επισκεπτήριο σε όλες τις δομές πρόνοιας, όπως είναι οι μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.

Αλλαγές φέρνουν τα νέα μέτρα και για τους σινεφίλ στην Κρήτη οι οποίοι καλούνται να εκδίδουν ηλεκτρονικά το εισιτήριο τους για τον κινηματογράφο . Την ίδια στιγμή ,επιτρέπονται συναθροίσεις μέχρι πενήντα ατόμων.

Για την ώρα, συνεχίζουν να λειτουργούν λιανεμπόριο, χονδρεμπόριο, σχολεία, ξενοδοχεία, κομμωτήρια, υπαίθριοι αρχαιολογικοί χώροι, βιομηχανία  ενώ επιτρέπονται  οι  μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Αναλυτικότερα για την Κρήτη θα ισχύουν τα  εξής μέτρα :

-Χρήση μάσκας παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

-Περιορισμός της κυκλοφορίας από τις 12:00 το βράδυ έως τις 5:00 το πρωί.

 -Εφαρμογή τηλε-εργασίας 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

-Πλήρης τηλε-εκπαίδευση στα πανεπιστήμια

-Περιορισμένος αριθμός στις συναθροίσεις

-Αποστάσεις και προσωπική υγιεινή.

Για την Κρήτη θα ισχύσουν τα μέτρα με κίτρινο χρώμα καθώς εντάσσεται στο επίπεδο υγειονομικής ασφάλειας Α:

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια