Λαβράκι για την ΕΛ.ΑΣ: «Ξετρύπωσαν» 6,5 κιλά καπνικών προϊόντων ναργιλέ στο Ηράκλειο

Κρήτη
Λαβράκι για την ΕΛ.ΑΣ: «Ξετρύπωσαν» 6,5 κιλά καπνικών προϊόντων ναργιλέ στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ποσότητα βρίσκονταν σε καταστήματα και αποθηκευτικούς χώρους

Μια γυναίκα φαίνεται να κρύβεται πίσω από την υπόθεση κατοχής παράνομου εμπορίου μεγάλης ποσότητας καπνικών προϊόντων.

Συγκεκριμένα στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο του παράνομου εμπορίου, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε στις 29 Οκτωβρίου μία  συντονισμένη επιχείρηση, στο Ηράκλειο.

Σε αυτήν συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, σε συνεργασία με την Επιχειρησιακή Διεύθυνση Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής/ Β΄ Υποδιεύθυνση, Τμήμα Η΄ Ελέγχου Κανόνων Διακίνησης ενώ συνέδραμε  το 4ο Τμήμα Κ.Ο.Ε. Ηρακλείου Κρήτης ΕΛ.Υ.Τ Αττικής της Α.Α.Δ.Ε..

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθη μια γυναίκα σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Φορολογίας.

Ενώ διενεργήθηκαν έλεγχοι σε καταστήματα και αποθηκευτικούς χώρους που κατέχει και χρησιμοποιεί η ημεδαπή, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 104 συσκευασίες με καπνικά προϊόντα ναργιλέ, οι οποίες δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερούνται τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης, συνολικού βάρους 6 κιλών και 400 γραμμαρίων.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν είκοσι τρεις ένσημες ταινίες ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Η συγκεκριμένη ποσότητα καπνικών προϊόντων κατασχέθηκε και θα αποσταλεί στο Τελωνείο Ηρακλείου.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της αστυνομίας: 

Συνελήφθη, ημεδαπή για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Φορολογίας, στο Ηράκλειο - Κατασχέθηκαν σχεδόν 6,5 κιλά καπνικών προϊόντων (ναργιλέ)

Στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο του παράνομου εμπορίου, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε την 29.10.2020 συντονισμένη επιχείρηση, στο Ηράκλειο.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, σε συνεργασία με την Επιχειρησιακή Διεύθυνση Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής/ Β΄ Υποδιεύθυνση, Τμήμα Η΄ Ελέγχου Κανόνων Διακίνησης. Επίσης είχε συνδράμει το 4ο Τμήμα Κ.Ο.Ε. Ηρακλείου Κρήτης ΕΛ.Υ.Τ Αττικής της Α.Α.Δ.Ε..

Κατά τη διάρκεια αυτής, συνελήφθη ημεδαπή σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Φορολογίας.

Συγκεκριμένα, διενεργήθηκαν έλεγχοι σε καταστήματα και αποθηκευτικούς χώρους που κατέχει και χρησιμοποιεί η ημεδαπή, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 104 συσκευασίες με καπνικά προϊόντα ναργιλέ,  οι οποίες δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερούνται τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης, συνολικού βάρους 6 κιλών και 400 γραμμαρίων.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν είκοσι τρεις  ένσημες ταινίες ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Ανωτέρω ποσότητα καπνικών προϊόντων κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στο Τελωνείο Ηρακλείου.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News