Β. Κεγκέρογλου: «Θα ενταχθούν το πολύ 2.000 κτίρια στην Κρήτη, στο Εξοικονομώ»

Κρήτη
Β. Κεγκέρογλου: «Θα ενταχθούν το πολύ 2.000 κτίρια στην Κρήτη, στο Εξοικονομώ»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την αύξηση της χρηματοδότησης ζήτησε ο βουλευτής

Την αύξηση της πολύ χαμηλής χρηματοδότησης του Προγράμματος «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» για την Κρήτη, που ξεκινά στις 30-11-2020, ζήτησε ο Βουλευτής Ηρακλείου και Γραμματέας της Κ.Ο. Κίνημα Αλλαγής, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου από τον Υπουργό Περιβάλλοντος, παραθέτοντας τα συγκριτικά στοιχεία με τις άλλες Περιφέρειες και την άνιση κατανομή των πόρων που φαίνονται στον παρακάτω πίνακα.

Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής, κατέθεσε πίνακα με τον πληθυσμό  και την αντίστοιχη χρηματοδότηση ανά Περιφέρεια.

Πληθυσμός  (κάτοικοι)

Χρηματοδότηση (εκατομμύρια €)

Δυτική Μακεδονία

Ανατολική Μακεδονία &Θράκη

Δυτική Ελλάδα

Κεντρική Μακεδονία

Στερεά Ελλάδα

Νότιο Αιγαίο

Βόρειο Αιγαίο

Ιόνιοι Νήσοι

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Με τα 31εκατ. που προβλέπονται για το Νησί, θα ενταχθούν το πολύ 2.000 κτίρια, ενώ το ενδιαφέρον μπορεί να ξεπεράσει και τις 10.000

O Υφυπουργός, κ. Ν. Ταγαράς που εκπροσώπησε τον κ. Χατζηδάκηπροσπάθησε να μεταφέρει τις ευθύνες του Υπουργού για την χαμηλού ύψους χρηματοδότηση του Προγράμματος «Εξοικονομώ- Αυτονομώ»,στην Περιφέρεια Κρήτηςπου έβαλε όπως είπε λίγα χρήματα  αποσιωπώντας ότι την ευθύνη για το πρόγραμμα, έχει το Υπουργείο και όχι η Περιφέρεια η οποία συνέδραμε οικονομικά στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της.

Ο κ. Κεγκέρογλου υποστήριξε ότι το  πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» μπορεί να συνεχίσει την επιτυχία των προηγούμενων και να συμβάλλει  στην ουσιαστική  αναβάθμιση του Κτιριακού αποθέματος της  χώρας αξιοποιώντας τις επενδύσεις που ήδη έχουν γίνει στον τομέα αυτό. Αυτό θα επιτευχθεί με την προστιθέμενη αξία της τεχνολογίας και των σύγχρονων τεχνικών, αρκεί να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις για  την δίκαιη και αναγκαία χρηματοδότηση των γεωγραφικών περιφερειών.

Τελειώνοντας την τοποθέτησή του,ο κ. Κεγκέρογλου, ζήτησε άμεση διόρθωση της αδικίας τονίζοντας ότι δεν είναι συμβατό η Νέα Δημοκρατία να επικαλείται την κρητική καταγωγή του Πρωθυπουργού και  του Υπουργείου Περιβάλλοντος αλλά οι κυβερνητικές αποφάσεις κατανομής πόρων να αδικούν κατάφορα το νησί. Στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ»μάλιστα υπάρχει επιπλέον ανάγκη για αυξημένα κονδύλια προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που θα προκληθούν από την λειτουργία του νέου αεροδρομίου στις κατοικίες όλων των γύρω οικισμών με ενεργειακή αναβάθμιση και ηχοπροστασία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News