Φονικό στο Αντισκάρι –Τι κατέθεσε αυτόπτης μάρτυρας

Κρήτη
Φονικό στο Αντισκάρι –Τι κατέθεσε αυτόπτης μάρτυρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 12 Νοεμβρίου

Με καταθέσεις μαρτύρων του κατηγορητηρίου συνεχίστηκε χθες η δίκη - σε δεύτερο βαθμό - για την αποτρόπαιη δολοφονία του 51χρονου Κώστα Προβιδάκη, ο οποίος είχε ξυλοκοπηθεί μέχρι θανάτου, τον Μάρτιο του 2014, στο Αντισκάρι της Μεσαράς.

Μεταξύ άλλων κατέθεσε χθες ο αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος δεν είχε προσέλθει στο δικαστήριο κατά την προηγούμενη - πρώτη - συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης, επειδή είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Ο εν λόγω άνδρας, ο οποίος βρισκόταν κατά τη διάρκεια του τραγικού συμβάντος στη βεράντα του σπιτιού του, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση λίγων δεκάδων μέτρων από τον τόπο της δολοφονίας, κατέθεσε ενώπιον της Έδρας ότι είδε στην αρχή δύο άνδρες να σπάνε τα τζάμια του αυτοκινήτου τού αείμνηστου Προβιδάκη. Είπε ακόμη ότι στη συνέχεια είδε τρεις άνδρες να χτυπούν τον άτυχο 51χρονο. Ξεκαθάρισε ότι είναι σίγουρος ότι αναγνώρισε μεταξύ αυτών μόνο τον 39χρονο (τον μεγαλύτερο από τα δύο αδέρφια που κατηγορούνται) και τον 33χρονο συγκατηγορούμενό τους.

Πρόσθεσε ακόμη ότι κατόπιν είδε ένα αυτοκίνητο να κατευθύνεται με ταχύτητα προς το θύμα που βρισκόταν πεσμένο στο έδαφος, και το οποίο κατάφερε να σηκωθεί και να υπερπηδήσει ένα προστατευτικό κιγκλίδωμα, γλιτώνοντας από το όχημα. Ωστόσο, σύμφωνα με την κατάθεση του αυτόπτη μάρτυρα, οι τρεις άνδρες πρόφτασαν τον Προβιδάκη και συνέχισαν να τον χτυπούν.

Εξάλλου, χθες κατέθεσε ως μάρτυρας και συγγενής εξ αγχιστείας του αδικοχαμένου ναυτικού. Μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι μέλη της οικογένειας των δύο αδερφών που είναι κατηγορούμενοι στην υπόθεση προκαλούσαν προβλήματα στο χωριό και οι κάτοικοι τους φοβούνταν. Επισήμανε ακόμη ότι οι χωριανοί φοβούνται να καταθέσουν, ισχυριζόμενος, μεταξύ άλλων, ότι μέχρι και σήμερα μέλος της οικογένειας παρκάρει το αυτοκίνητό του σε σημείο του χωριού, όπου εμφανώς εμποδίζει και παρ’ όλα αυτά κανείς δε μιλάει, καθώς όλοι φοβούνται.

Επίσης, χθες κατέθεσαν ως μάρτυρες του κατηγορητηρίου και αστυνομικοί που είχαν χειριστεί την υπόθεση. Χθες Παρασκευή το μεσημέρι, η δίκη διακόπηκε για το πρωί της 12ης Νοεμβρίου, οπότε και η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί με την κατάθεση του ιερέα του χωριού, ενώ θα εξεταστούν ιατροδικαστές και θα καταθέσουν και μάρτυρες υπεράσπισης.

Υπενθυμίζεται ότι στο ξεκίνημα της εκδίκασης της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό πριν από περίπου δύο εβδομάδες, ο ένας από τους τρεις κατηγορούμενους (ο μεγαλύτερος από τα δύο αδέλφια, ηλικίας 39 ετών) ανέλαβε την ευθύνη για το φονικό, υποστηρίζοντας ότι μόνο εκείνος χτύπησε τον αδικοχαμένο Προβιδάκη.

Επισημαίνεται ότι στην υπόθεση είναι κατηγορούμενοι δύο αδέρφια 39 και 31 ετών, καθώς κι ένας 33χρονος, όλοι τους από την ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς. Και οι τρεις είχαν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, ωστόσο άσκησαν έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, η εκδίκαση της οποίας ξεκίνησε στα μέσα Οκτωβρίου και θα συνεχιστεί στις 12 Νοεμβρίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News