Ηράκλειο: Ένωσαν "φωνές" για τα τροχαία σε σημείο καρμανιόλα της παραλιακής λεωφόρου

Κρήτη
Ηράκλειο: Ένωσαν "φωνές" για τα τροχαία σε σημείο καρμανιόλα της παραλιακής λεωφόρου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκέντρωση στην παραλιακή, στη συμβολή της με τη Δομαλάκη, πραγματοποιεί σήμερα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καμινίων

Συγκέντρωση πραγματοποίησαν σήμερα Σάββατο, από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, στη συμβολή της οδού Δομαλάκη με την παραλιακή (μετά τα Ταμπακαριά και πριν το Παγκρήτιο), τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Καμινίων Ηρακλείου, υψώνοντας φωνή διαμαρτυρίας για την επικινδυνότητα του συγκεκριμένου σημείου.

Τα μέλη του συλλόγου διαμαρτύρονται για τα συχνά θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, για τη συγκοινωνιακή συμφόρηση, για τον κίνδυνο αναστροφής και για την έλλειψη διάβασης πεζών, και για τη λύση των προβλημάτων αυτών προτείνουν τοποθέτηση σηματοδοτών ή δημιουργία κυκλικού κόμβου.

Όπως τονίζουν στην ανακοίνωσή τους, «ο Σύλλογός μας, που έχει ως βασικό μέλημά του την ποιοτική αναβάθμιση της περιοχής μας και είναι παρών στο κοινωνικό οικονομικό πολιτικό γίγνεσθαι, αφουγκράζεται τα προβλήματα της περιοχής, τα αξιολογεί και προσπαθεί, χωρίς βέβαια να είναι πάντα εφικτό αυτό, να συμβάλει στην επίλυσή τους, κάνοντας πιο ποιοτική την καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Αυτή τη φορά αποφασίσαμε με μια μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας να προβούμε σε συγκέντρωση-διαμαρτυρία επί της παραλιακής λεωφόρου, λίγο πριν το Παγκρήτιο Στάδιο, στη συμβολή της Σοφοκλή Βενιζέλου με την Αντωνίου Δομαλάκη, το Σάββατο 31 Οκτωβρίου και ώρα 11 το πρωί έως 1 το μεσημέρι.

Στόχος μας είναι να δημοσιοποιήσουμε το πρόβλημα και να ευαισθητοποιήσουμε τους εμπλεκόμενους φορείς να ασχοληθούν επιτέλους με το θέμα και να προσπαθήσουν, αν όχι να το επιλύσουν, τουλάχιστον να το βελτιώσουν και για να αποφευχθεί η καθημερινή συγκοινωνιακή συμφόρηση, αλλά και για να μη θρηνήσουμε και άλλα θύματα.

Αναλυτικότερα, λίγο πριν τη συμβολή της Δομαλάκη με την παραλιακή, η Δομαλάκη γίνεται αποδέκτης της οδού Μάχης Κρήτης, που γνωρίζουμε όλοι τι συγκοινωνιακή συμφόρηση έχει, καθώς και των οδών Κόντογλου, Πολυδούρη αλλά και Πατρόκλου και Έλλης Αλεξίου. Καθημερινά πλήθος οδηγών περιμένουν με ρυθμούς χελώνας να μπουν στην παραλιακή, που βέβαια γνωρίζουμε με τι ταχύτητες κινούνται εκεί τα οχήματα. Βεβαίως από τη Δομαλάκη, αν κατευθύνονται στην πόλη, είναι τυχεροί, διαφορετικά θα πρέπει να πάνε έως τον κυκλικό κόμβο του μαιευτηρίου “Μητέρα”, γιατί με την αναστροφή στο σημείο αυτό διακυβεύεται η ζωή τους. Όσο για τους ταλαίπωρους πεζούς, αυτοί δεν έχουν απολύτως καμιά ελπίδα να διασχίσουν τον δρόμο! Τα ατυχήματα είναι πολύ συχνά!

Το ίδιο βεβαίως ισχύει και για το σημείο της συμβολής της οδού Αχαιών με την παραλιακή, στο ύψος που βρίσκεται το σιντριβάνι του πάρκου της παραλιακής, που κι εκεί έχουμε αρκετά τροχαία και η διάβαση πεζών είναι αδύνατη».

Με δεδομένη την κατάσταση αυτή, τα μέλη του συλλόγου παρακαλούν τους υπεύθυνους «να πάψουν να εθελοτυφλούν και να ασχοληθούν επιτέλους με την επίλυση του θέματος», θεωρώντας, όπως σημειώνουν, ότι «και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις ένας κυκλικός κόμβος θα βοηθούσε ή τοποθέτηση σηματοδοτών» και ότι «η παρέμβαση αυτή θα προσέφερε τεράστια ανακούφιση σε οδηγούς και πεζούς, ιδιαίτερα κατοίκους της γύρω περιοχής, και θα έσωζε ζωές!!!».

Ελπίζουν σε άμεση επίλυση - «Η υπομονή έχει εξαντληθεί»

Τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Καμινίων Ηρακλείου ελπίζουν ότι η φωνή διαμαρτυρίας τους για άμεση επίλυση του θέματος «θα εισακουσθεί χωρίς να χρειαστεί να κλιμακώσουμε τις αντιδράσεις μας, γιατί η υπομονή των κατοίκων της περιοχής έχει πλέον εξαντληθεί!! Εννοείται ότι κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας, με απόλυτο σεβασμό στην προστασία της δημόσιας υγείας, θα τηρήσουμε το πρωτόκολλο υγιεινής που ισχύει στις μέρες μας λόγω κορωνοϊού», όπως αναφέρουν.

Την ανακοίνωσή τους αυτή κοινοποίησαν προς την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Ηρακλείου, τον Οργανισμό Λιμένος, την Γ’ Δημοτική Κοινότητα, την Αστυνομία και την Τροχαία Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News