Χωρίς νερό εδώ και μέρες δεκάδες οικογένειες - Βουρεξάκης: «Θα πάμε βυτιοφόρα αν δεν λυθεί άμεσα το πρόβλημα»

Κρήτη
Χωρίς νερό εδώ και μέρες δεκάδες οικογένειες - Βουρεξάκης: «Θα πάμε βυτιοφόρα αν δεν λυθεί άμεσα το πρόβλημα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΥΑΗ: καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την άμεση αποκατάσταση της ζημιάς

Το «νερό νεράκι» έχουν πει τις τελευταίες μέρες κάτοικοι περιοχών του Ηρακλείου και κυρίως σε Μεσαμπελιές, Ηλιούπολη, Παπαναστασίου, Παπαπέτρου Γαβαλά, Εθνομαρτύρων αλλά και Ούλωφ  Πάλμε .

«Οι εργασίες που πραγματοποιούνται και αφορούν την  αντικατάσταση του παλιού με το νέο δίκτυο υδροδότησης και τη σύνδεση παλιών υδρομέτρων με τα νέα, αποτελούν την βασική αιτία πρόκλησης του προβλήματος», σύμφωνα και με τα όσα ανέφερε στο neakriti, ο  πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ κ.  Γιώργος Βουρεξάκης.

«Από την Παρασκευή και συγκεκριμένα το Σάββατο αλλά και σήμερα, έχω δεχτεί αρκετά τηλέφωνα από δημότες που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με την υδροδότηση στα σπίτια τους.

Οι υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου κάνουν ότι είναι εφικτό για την άμεση αποκατάσταση της ζημιάς που έχουν προκαλέσει οι συγκεκριμένες εργασίες».

Ο κ. Βουρεξάκης διαβεβαιώνει από την πλευρά του, ότι η βλάβη θα αποκατασταθεί από απόψε στα περισσότερα νοικοκυριά και συνιστά σε όσους δημότες, τα σπίτια των οποίων δεν υδροδοτηθούν μέχρι αύριο, να καλούν στην ΔΕΥΑΗ προκειμένου βυτιοφόρα να τους μεταφέρουν νερό στα σπίτια τους.

«Από το απόγευμα η υδροδότηση θα έχει αποκατασταθεί ή το αργότερο μέχρι αύριο. Ωστόσο θέλω να πω και να γνωρίζουν οι δημότες, ότι όσες οικογένειες μείνουν χωρίς νερό από αύριο και μετά, θα μπορούν να τηλεφωνούν στην ΔΕΥΑΗ και θα τους μεταφέρουμε νερό με βυτιοφόρα».

Από την ΔΕΥΑΗ καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την άμεση αποκατάσταση της ζημιάς.

Να σημειωθεί ότι σε κάθε περίπτωση η έλλειψη νερού που διαρκεί αρκετές μέρες, έχει προκαλέσει προβλήματα, όπως είναι φυσικό σε δεκάδες οικογένειες.

Μάλιστα η κατάσταση ήταν αφόρητη και συνάμα απαράδεκτη το Σαββατοκύριακο που πέρασε, σε νοικοκυριά με μικρά παιδιά αλλά και ανθρώπους που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, λόγω και της κατάστασης που επικρατεί με τον covid και οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας επιβάλλονται σε μέγιστο βαθμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες , κάτοικοι στην Ηλιούπολη κλήθηκαν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, είτε καλώντας βυτιοφόρα για να γεμίσουν τις δεξαμενές τους, είτε αγοράζοντας μπουκάλια με εμφιαλωμένο νερό.

Το μόνο που ελπίζουν είναι σύντομα να τελειώσει το μαρτύριο τους και να ξανάδουν τις βρύσες τους να "τρέχουν" με το πολυπόθητο αγαθό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News