Κρήτη

Εργατικά Κέντρα Κρήτης προς τον Πρωθυπουργό: «Υλοποιήστε έργα με χιλιάδες θέσεις εργασίας»

Το τεράστιο ποσοστό ανεργίας προβληματίζει τα Εργατικά Κέντρα

Ανοιχτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό, που κοινοποιείται στον Περιφερειάρχη Κρήτης και τους βουλευτές του νομού, αποστέλλουν τα Εργατικά Κέντρα Κρήτης.  Όπως αναφέρουν τεράστιο είναι το ποσοστό ανεργίας στο νησί μετά τις συνέπειες της πανδημίας και δεν έχουν γίνει μεγάλα αναπτυξιακά έργα που θα προσέφεραν χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Αναλυτικά η επιστολή:

Δυστυχώς η πρώτη θέση του πίνακα που μας δίνουν τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ μόνο ντροπή και θλίψη μας προκαλεί, αφού η Κρήτη μας βρίσκεται πλέον στην θέση αυτή λόγω της τεράστιας ανεργίας που εξ΄αιτίας  της πανδημίας επέφερε πλήγμα στην Τουριστική Βιομηχανία του νησιού μας .

Σας ζητάμε  όχι μόνο σαν Πρωθυπουργός της χώρας , αλλά και σαν Κρητικός, να δώσετε  άμεσες λύσεις που θα ωφελήσουν την οικονομία , την ασφάλεια των Κρητικών  και των επισκεπτών και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στο νησί.  

Επιτέλους θα πρέπει άμεσα, να προχωρήσουν και με γοργούς ρυθμούς  τα μεγάλα Δημόσια έργα του νησιού,  το Αεροδρόμιο Καστελίου  και ο ΒΟΑΚ (από Καστέλι Κισσάμου έως Σητεία)  και κάθε Δημόσιο έργο που εκκρεμεί που τόσο μεγάλη ανάγκη επιβάλλει την ολοκλήρωση τους.

Δυστυχώς, οι ευθύνες για την μη υλοποίηση έως σήμερα μεγάλων έργων στις υποδομές μας , έχουν διαχρονικά όλες οι Κυβερνήσεις που έχουν περάσει από τη χώρα τα τελευταία χρόνια, καθώς  η Κρήτη έχει παραμεληθεί συστηματικά, ενώ προσφέρει στο ακέραιο  ποσοστό του  ΑΕΠ της χώρας. 

Σας καλούμε με την παρούσα Επιστολή, για την άμεση προσωπική παρέμβαση σας για την υλοποίηση χωρίς χρονοτριβές των μεγάλων Δημόσιων έργων, τα οποία θα προσφέρουν χιλιάδες θέσεις εργασίας στους Κρητικούς, ειδικά αυτή την περίοδο που βασικές θέσεις ευθύνης της Κυβέρνησης σας (Πρωθυπουργός, Υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών),  είναι Κρητικοί, που όχι μόνο ξέρουν αλλά μπορούν να προσφέρουν στην γενέτειρά τους.

Παρακαλούμε όπως αφουγκραστείτε τα ζητήματα που σας θέτουμε, που δεν είναι μόνο εργασιακά αλλά βαθύτερα κοινωνικά, αναπτυξιακά και αφορούν ολόκληρη την Κρήτη.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια