Για δύο ημέρες «χαρά Θεού» - Από Τετάρτη αλλάζει... διάθεση ο καιρός

Κρήτη
Για δύο ημέρες «χαρά Θεού» - Από Τετάρτη αλλάζει... διάθεση ο καιρός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και ο καιρός φαίνεται να είναι "με το μέρος των Κρητικών" που ακόμη προσπαθούν να συνέλθουν από την πρόσφατη σφοδρή κακοκαιρία

Γενικά καλές καιρικές συνθήκες στην Κρήτη αναμένονται σήμερα και αύριο με λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες (πιθανότητες για περιορισμένη τοπική βροχόπτωση σε βόρειες ορεινές κυρίως περιοχές υπάρχει μόνο για την Τρίτη το μεσημέρι).

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Μανόλη Λέκκα οι άνεμοι θα διατηρήσουν Δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις που θα φθάνουν τα 3 - 4 Μποφόρ, τοπικά έως και τα 5 Μποφόρ,  ενώ η θερμοκρασία σε επίπεδα εποχής με ελάχιστη στους 17 βαθμούς Κελσίου και μέγιστη στους 25 βαθμούς Κελσίου , κατά μέσο όρο.

Αλλαγή όμως στο σκηνικό του καιρού αναμένεται για την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου, ανήμερα της εθνικής επετείου, με βροχές, μεγάλη πιθανότητα για τοπικές καταιγίδες και πρόσκαιρη ενίσχυση των Νοτίων ανέμων (κυρίως σε βόρειες περιοχές του νησιού).

 Λόγω των Νοτιάδων τα περισσότερα φαινόμενα αναμένονται να εκδηλωθούν στα νότια της Κρήτης, (πιθανά σε αποκατάσταση των ελλειμματικών βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν στα νότια από την πρόσφατη κακοκαιρίας που έπληξε περισσότερο τις βόρειες περιοχές του νησιού).

Η εκδήλωση των καιρικών φαινομένων αναμένεται να είναι σύντομη και ξεκινώντας το πρωί από τα δυτικά τμήματα της Κρήτης θα κινηθεί στη διάρκεια της ημέρας πολύ γρήγορα προς τα ανατολικά και θα ολοκληρώσει το πέρασμα της μέχρι τις βραδινές ώρες της Τετάρτης.

Πιθανά από Πέμπτη να επικρατήσουν συνθήκες περιορισμένης αστάθειας με τοπικά ίσως φαινόμενα αλλά χωρίς ιδιαίτερη ένταση.

Παρακολουθήστε εδώ την εξέλιξη του καιρού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News