Κρήτη

Επέκταση λαϊκής αγοράς του Ηρακλείου: «ΟΧΙ» από το δημοτικό συμβούλιο Μαλεβιζίου

Δήμος Ηρακλείου: Η λύση θα είναι προσωρινή

Αρνητική ήταν η γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου στο αίτημα του δήμου Ηρακλείου για την επέκταση της λαϊκής αγοράς Ηρακλείου στα δικά του διοικητικά όρια.

 Η απόφαση ήταν ομόφωνη, ενώ στο επίκεντρο βρέθηκαν και τα κυκλοφοριακά προβλήματα, με δημοτικούς συμβούλους να σημειώνουν ότι δεν είναι ενδεδειγμένη η συγκεκριμένη θέση για τη λειτουργία λαϊκής αγοράς καθώς πρόκειται για την οδική αρτηρία η οποία συνδέει το Ηράκλειο με την Αμμουδάρα.

Την ίδια ώρα, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ηρακλείου Γιώργος Σισαμάκης τονίζει ότι η συγκεκριμένη λαϊκή αγορά αποτελεί ανάσα για τους παραγωγούς και εμπόρους λαϊκών αγορών, τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε λόγω covid, επισημαίνοντας ότι είναι μια προσωρινή λύση.

Παράλληλα, ο κ. Σισαμάκης επισημαίνει ότι η συγκεκριμένη λαϊκή αγορά θα λειτουργήσει για έναν μήνα και με δικαίωμα παράτασης ανάλογα με την εξέλιξη της Πανδημίας.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, ο Δήμος Μαλεβιζίου στοχεύει να λειτουργήσει λαϊκή αγορά για την εξυπηρέτηση των δημοτών του, με τη διαβούλευση να βρίσκεται σε εξέλιξη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια