Κρήτη

Ελεύθεροι οι 5 - Στη φυλακή ο ένας για την υπόθεση ζωοκλοπών

Ο Εισαγγελέας Ηρακλείου τους είχε ασκήσει κακουργηματικές ποινικές διώξεις

Ελεύθεροι αφέθηκαν νωρίτερα σήμερα άπαντες –πλην ενός- οι συλληφθέντες για την υπόθεση ζωοκλοπών και κλοπών αυτοκινήτων που αποκαλύφθηκε προ ημερών στην Κρήτη. Οι συνολικά έξι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον του ανακριτή Ηρακλείου, όπου απολογήθηκαν για τις πράξεις που τους αποδίδονται.  

Τελικά αποφασίστηκε η προσωρινή κράτηση του ενός εκ των έξι (πρόκειται για 28χρονο από το Μαλεβίζι), ενώ οι υπόλοιποι πέντε αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Υπενθυμίζεται ότι οι συλληφθέντες είχαν οδηγηθεί πριν από λίγες ημέρες ενώπιον του Εισαγγελέα Ηρακλείου, ο οποίος τους άσκησε, μεταξύ άλλων, ποινική δίωξη για σύσταση συμμορίας. 

Εκτός από τους έξι, οι οποίοι κατηγορούνται για «συμμορία» και κατά περίπτωση, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και ζωοκλοπές, στην υπόθεση εμπλέκονται άλλα 12 άτομα. Οι 10 εξ αυτών κατηγορούνται και αυτοί για συμμορία και κατά περίπτωση, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και ζωοκλοπές. 

Στη δικογραφία περιλαμβάνεται ακόμη ένα άτομο, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί, καθώς και η σύζυγος ενός εκ των κατηγορουμένων, η οποία ωστόσο βαρύνεται με πλημμεληματική κατηγορία. 

 Εξάλλου, το «παρών» σήμερα έδωσαν στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου αρκετοί συγγενείς των κατηγορουμένων, προκειμένου να τους συμπαρασταθούν.  

Ας σημειωθεί ότι στην πλειονότητά τους, οι συλληφθέντες είναι νεαρής ηλικία και κατάγονται από διάφορες περιοχές της Κρήτης (Ηράκλειο, Άγιος Νικόλαος, Αμάρι, Μυλοπόταμος). 

«Ελλιπή στοιχεία»

«Γενικότερα η υπόθεση αυτή φρονώ ότι είναι τρωτή σε πολλά σημεία της. Θεωρώ ότι δόθηκε ιδιαίτερη έκταση τέτοιου μεγέθους που δεν ανταποκρίνεται στο βάρος και το εύρος της. Είναι σαφές ότι κάποιες κατηγορίες αποδόθηκαν με ελλιπή στοιχεία. Αρκετοί κατέστησαν κατηγορούμενοι ελλείψει ευρημάτων και με μόνο στοιχείο τα στίγματα των κεραιών από συνομιλίες» ανέφερε με δηλώσεις της στο neakriti.gr η συνήγορος υπεράσπισης ενός εκ των κατηγορουμένων που αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, δικηγόρος κ. Θεονύμφη Μπέρκη.

Ειδικότερα, μιλώντας στοneakriti.gr για τον εντολέα της, η κ. Μπέρκη εξέφρασε την ικανοποίησή της, καθώς μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Συγκεκριμένα, του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, ενώ θα πρέπει να εμφανίζεται μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια