Διάγγελμα Μητσοτάκη: Τα νέα μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει - Τι θα αφορά την Κρήτη

Κρήτη
Διάγγελμα Μητσοτάκη: Τα νέα μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει - Τι θα αφορά την Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα, μεταξύ των νέων μέτρων

Μετά και το νέο αρνητικό ρεκόρ των κρουσμάτων στην Ελλάδα, ο Πρωθυπουργός σήμερα, στις 7 το απόγευμα, θα απευθύνει διάγγελμα για τα νέα μέτρα που αναμένεται να ληφθούν για τον κορωνοϊό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να απευθύνει έκκληση ώστε να τηρηθούν τα μέτρα ενώ θα ανακοινώσει και την αναβάθμιση ορισμένων από τα μέτρα που ήδη ισχύουν για τις περιοχές σε «πορτοκαλί» συναγερμό.

Και το Ηράκλειο στα νέα μέτρα

Υπενθυμίζεται πως στις «πορτοκαλί» περιοχές βρίσκεται η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, έτσι τα νέα μέτρα θα αφορούν - σε πρώτη φάση - και το Ηράκλειο, έως ότου αξιολογηθεί εκ νέου η κατάσταση.

Τα νέα μέτρα

Τα αναβαθμισμένα μέτρα αναμένεται να αφορούν την απαγόρευση κυκλοφορίας την νύχτα και συγκεκριμένα από τις 1:00 έως τις 5 :00 το πρωί στις περιοχές με «πορτοκαλί» συναγερμό.

Επίσης στις ίδιες περιοχές αναμένεται να υπάρξει απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού, κάτι που ίσχυε μόνο στις «κόκκινες» περιοχές που τίθενται ουσιαστικά σε μίνι lockdown όπως η Κοζάνη και η Καστοριά.

Μάλιστα, ήδη η Αστυνομία έχει λάβει εντολή να είναι ακόμη πιο αυστηρή στους ελέγχους σε επιχειρήσεις και πλατείες που εμφανίζεται συνωστισμός.

Με πληροφορίες από dikaiologitika.gr

(Φωτογραφία Unsplash)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News