Κρήτη

Ουρές χιλιομέτρων στην εθνική οδό – «Ορατότης μηδέν» λόγω της καταρρακτώδους βροχής

Για αρκετή ώρα τα οχήματα κατευθύνονταν σημειωτόν

Η καταρρακτώδης βροχή που έπεσε νωρίς το μεσημέρι στο Ηράκλειο εγκυμονούσε κινδύνους και στην  κυκλοφορία των οχημάτων επί της εθνικής οδού καθώς εξαιτίας του μεγάλου όγκου νερού, η ορατότητα ήταν περιορισμένη και οι οδηγοί έπρεπε να έχουν τα «μάτια τους 14».

Είναι άλλωστε χαρακτηριστικές οι φωτογραφίες από την εθνική οδό στο ρεύμα προς Άγιο Νικόλαο, στο ύψος του κόμβου Αλικαρνασσού.

Ουρές χιλιομέτρων σχηματίστηκαν με την κυκλοφορία των οχημάτων να διεξάγεται σημειωτόν.

Αυτό που προείχε ήταν η ασφαλής μετακίνηση των οδηγών προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος.

 

 

Αν και η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδο, επανήλθε μετά από αρκετή ώρα, σε κάθε περίπτωση οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ενώ σε αρκετούς δρόμους η κυκλοφορία των οχημάτων διεξαγόταν με πολύ μεγάλη δυσκολία ενώ σε αρκετά σημεία οι δρόμοι έκρυβαν "παγίδες" για τα διερχόμενα αυτοκινητα.

Δελτίο Τύπου για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σήμερα Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020 έως αύριο Πέμπτη

 

Η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης ενημερώνει ότι, σύμφωνα με το Α.Α. 7/2020 ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ της Ε.Μ.Υ., προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες και κατά τόπους χαλαζοπτώσεις.

Όλες οι Υπηρεσίες και τα Τεχνικά Μέσα της Περιφέρειας Κρήτης που αποτελούν τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον επιχειρησιακό μας σχεδιασμό.

Υπενθυμίζουμε στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιοχές όπου εκδηλώνονται έντονα καιρικά φαινόμενα και να εφαρμόζουν τις ακόλουθες οδηγίες αυτοπροστασίας:

  • Ασφαλίστε αντικείμενα και πρόχειρες κατασκευές, που μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Αν πρόκειται να μετακινηθείτε, φροντίστε να ενημερωθείτε πρώτα για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων και την κατάσταση του οδικού δικτύου. Αν είναι δυνατόν, μεταβάλλετε το πρόγραμμα της μετακίνησής σας, έτσι ώστε να αποφύγετε την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
  • Αν η καταιγίδα εκδηλωθεί ενώ οδηγείτε, ασφαλίστε το όχημα εκτός δρόμου, μακριά από μεγάλα δέντρα ή υπαίθριες κατασκευές, ενεργοποιήστε τα φώτα έκτακτης ανάγκης (αλάρμ) και περιμένετε έως ότου υποχωρήσουν τα φαινόμενα.
  • Μην διασχίζετε σε καμία περίπτωση δρόμους που διασταυρώνονται με χειμάρρους και ρέματα (ιρλανδικές διαβάσεις), πεζή ή με όχημα, ακόμα και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσης της καταιγίδας.
  • Αποφύγετε δραστηριότητες στην ύπαιθρο, σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.
  • Ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων Αρχών, όπως Τροχαία κ.λπ.

Δείτε περισσότερες οδηγίες προστασίας στον σύνδεσμο:

https://www.civilprotection.gr/el/entona-kairika-fainomena

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια