Χαλαζοπτώσεις με βοριάδες στην Κρήτη - ισχυρά φαινόμενα και σήμερα με "θύελλα" προβλημάτων

Κρήτη
Χαλαζοπτώσεις με βοριάδες στην Κρήτη - ισχυρά φαινόμενα και σήμερα με "θύελλα" προβλημάτων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύσκολη μέρα και η σημερινή για τους Κρητικούς.

Άσχημες καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν και σήμερα στην Κρήτη που συνεχίζει να βιώνει τη μανία του καιρού, προκαλώντας την ίδια ώρα  "θυέλλα προβλημάτων".

90 κλήσεις δέχτηκε το τελευταίο 24ώρο, η πυροσβεστική υπηρεσία του Ηρακλείου για αντλήσεις υδάτων από οικίες και επιχειρήσεις.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατούσε χθες αποτέλεσε το γεγονός ότι 3 άτομα κινδύνευσαν την ώρα που βρίσκονταν στα αυτοκίνητα τους καθώς αυτά ακινητοποιήθηκαν λόγω του πλημμυρισμένου δρόμου στον κόμβο της Καλλιθέας,  κάτω από την γέφυρα της εθνικής όπου πραγματικά ο δρόμος μετατράπηκε σε λίμνη.

Όχημα της ΕΜΑΚ έσπευσε στο σημείο με τους διασώστες να απεγκλωβίζουν τα δύο άτομα ενώ σχεδόν στην ίδια περιοχή σε δρόμο που βρίσκεται παράλληλα της λεωφόρου Καζαντζίδη. 

Και εκεί η παρέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας ήταν άμεση και η επιχείρηση ολοκληρώθηκε αισίως με τον απεγκλωβισμού του οδηγού από το ακινητοποιημένο αυτοκίνητό του.

Χαρακτηριστικά σήμερα το πρωί, οπότε και συνεχιζόταν το σκηνικό με τις καταρρακτώδεις βροχές, κλειστό παραμένει το ρεύμα της παραλιακή λεωφόρου από το ύψος του τελωνείου μέχρι και τν κεντρική είσοδο του λιμανιού και  με κατεύθυνση το Γιόφυρο.

Οι καταρρακτώδεις βροχές είχαν ως αποτέλεσμα οι δρόμοι να πλημμυρίσουν και να καταστεί απροσπέλαστη η κυκλοφορία των οχημάτων από το συγκεκριμένο σημείο. 

Συνεργεία από τον Ο.Λ.Η και το Δήμο Ηρακλείου βρίσκονται στο σημειο για να αποκαταστήσουν το πρόβλημα που έχει προκύψει ενώ στο σημείο και άνδρες της τροχαία του λιμεναρχείου για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας.  

Οι οδηγοί θα πρέπει να κατευθύνονται από άλλους δρομους για να κατευθυνθούν στους προορισμούς τους 

Καθοριστική και η συνδρομή των ανδρών της Λιμενικής Αστυνομίας για να ρυθμίσουν την κυκλοφορία και να ενημερώσουν σχετικά τους οδηγούς. 

Η πυρσβεστική υπηρεσία έχει δεχτεί αρκετές κλήσεις από απελπισμένους πολίτες που βρέθηκαν στο "μάτι του κυκλώνα" και χρειάστηκαν την άμεση συνδρομή των πυροσβεστών.

Χθες βράδυ μάλιστα η  κακοκαιρία προκάλεσε έντονα προβλήματα στους δρόμους και πιο συγκεκριμένα στον κόμβο προς Καλλιθέα, καθώς ο δρόμος μετατράπηκε σε λίμνη, με αποτέλεσμα να έχουν ακινητοποιηθεί τα οχήματα.

Κυριολεκτικά ο κόμβος  μετατράπηκε σε λίμνη, με τα οχήματα να επιπλέουν στο σημείο!

Ζημιές και στο αεροδρόμιο

Από τη μανία της κακοκαιρίας σύμφωνα με πληροφορίες δεν γλίτωσε και αίθουσα του αεροδρομίου Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», η οποία προκάλεσε ζημιές.

Στο δεύτερο τη τάξει αεροδρόμιο της χώρας έπεσε μέρος από το ταβάνι σε αίθουσα και βάζει νερά. Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες που μας έστειλε αναγνώστης.

Επιστρατεύτηκαν οι κουβάδες στο αεροδρόμιο Ηρακλείου.

Προβλήματα επίσης και Νικολάου Πλαστήρα στη Νέα Αλικαρνασσό, όπου τα νερά συσσωρεύτηκαν σε μεγάλες ποσότητες και δεν είχαν πού να διοχετευτούν, λόγω έργων.

Αναλυτικά ο καιρός

Ενισχυμένοι βοριάδες με εντάσεις έως 8 μποφόρ στα ανατολικά και το Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, και σύμφωνα με το meteo, την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020 αναμένονται νεφώσεις, με βροχές κυρίως στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα της χώρας, στην Εύβοια και στις Σποράδες. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως πάνω από τη θάλασσα. Τα φαινόμενα στην Εύβοια, στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα και ιδιαίτερα στην Κρήτη θα είναι κατά περιόδους ισχυρά και θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα και χαλαζοπτώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 16 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα και στη Θεσσαλία από 5 έως 22, στην Ήπειρο από 6 έως 24 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 έως 23, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 23 βαθμούς, και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερες.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 μποφόρ και κατά τόπους 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ, αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας θα στραφούν πρόσκαιρα σε βορειοδυτικούς με ίδιες εντάσεις.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά περιόδους κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού, ενώ υπάρχει πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων. Μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειο βορειοανατολικοί με εντάσεις έως 6 μποφόρ στα χερσαία τμήματα και στο Σαρωνικό και 7-8 μποφόρ στα ανατολικά παράκτια τμήματα και το Νότιο Ευβοϊκό. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά οι μέγιστες θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News