Κρήτη

«Ψυχρή Λίμνη» : Δήμοι της Κρήτης οχυρώνονται απέναντι στην κακοκαιρία

Σε ετοιμότητα προσωπικό και εξοπλισμός των δήμων από σήμερα μέχρι και την Πέμπτη

Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει ότι, σύμφωνα και με το Έκτακτο Δελτίο της Ε.Μ.Υ. αναφορικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, έχουν τεθεί σε ετοιμότητα τόσο το προσωπικό όσο και ο μηχανολογικός εξοπλισμός των αρμοδίων υπηρεσιών από σήμερα, Τρίτη 20 Οκτωβρίου μέχρι και την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, για συνδρομή και βοήθεια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Όπως αναφέρεται επίσης σε σχετική ανακοίνωση: Οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων καλούνται να ενημερώσουν του κατοίκους, και να θέσουν σε ετοιμότητα το δίκτυο εθελοντών της περιοχής τους.

Σε πλήρη ετοιμότητα για την «Ψυχρή Λίμνη» ο Δήμος Φαιστού

Όλα τα απαιτούμενα προληπτικά μέτρα εν όψει του νέου κύματος κακοκαιρίας λαμβάνουν για μία ακόμα φορά ο Δήμος Φαιστού και η Πολιτική Προστασία του Δήμου, προκειμένου να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα.

Ήδη οι αρμόδιες υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας προχώρησαν στο προληπτικό κλείσιμο όλων των ιρλανδικών διαβάσεων στα διοικητικά όρια του Δήμου Φαιστού, ενώ υπάρχει επικοινωνία κι εγρήγορση σε όλους τους οικισμούς. Στο σύνολο του το προσωπικό Πολιτικής Προστασίας του Δήμου παράλληλα βρίσκεται σε επιφυλακή, ενώ έχει τεθεί σε πλήρη εφαρμογή το σχέδιο για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών.

Τονίζεται ότι το φαινόμενο της «Ψυχρής Λίμνης» που πλήττει την Κρήτη τις τελευταίες ώρες κι αναμένεται να συνεχιστεί έως την Παρασκευή, δύναται να δημιουργήσει ακραία φαινόμενα με πολύ υψηλά ποσοστά βροχοπτώσεων και χαλαζοπτώσεων, χαμηλές θερμοκρασίες και θυελλώδεις ανέμους. Γι’ αυτό και οι πολίτες παρακαλούνται να αποφεύγουν τις μη αναγκαίες μετακινήσεις, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αρμοδίων οργάνων με σκοπό την ασφάλεια όλων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια