Κρήτη

Η κακοκαιρία «έφερε» κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο –Κατέρρευσε στάση

Προβλήματα από την έντονη καταιγίδα στο οδικό δίκτυο

Περιορισμένης έκτασης κατολισθήσεις σημειώθηκαν τα ξημερώματα, εξαιτίας των βροχοπτώσεων, στον επαρχιακό δρόμο που συνδέει τα Μυριοκέφαλα με τον Καλλικράτη, στην δυτική πλευρά του Ρεθύμνου. 

Με το πρώτο φως της ημέρας συνεργεία των Τεχνικών Υπηρεσιών της Αντιπεριφέρειας έσπευσαν στο σημείο προκειμένου να καθαρίσουν τον δρόμο.
Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος δρόμος επίσημα θεωρείται κλειστός και απαγορεύεται η διέλευση των οχημάτων, λόγω των συχνών κατολισθήσεων που παρατηρούνται στην περιοχή.
Ωστόσο, αρκετά συχνά οι οδηγοί αγνοούν τη σχετική σήμανση που τοποθετούν οι αρμόδιες υπηρεσίες της αντιπεριφέρειας, με αποτέλεσμα να διέρχονται κανονικά, παρά το ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος να συμβεί κάτι απρόοπτο, ανά πάσα στιγμή.Εν τω μεταξύ, η συνεχής βροχόπτωση και στην πόλη του Ρεθύμνου δημιούργησε μικροπροβλήματα σε ορισμένα φρεάτια της ΔΕΥΑΡ, τα οποία υπερχείλισαν, επειδή ήταν βουλωμένα.  

Όπως ανέφερε στο neakriti.gr ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ, Βασίλης Θεοδωράκης, πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις, όπου τα συγκεκριμένα φρεάτια είχαν «φουλάρει» με λίπη.  

Πάντως, συνεργεία της ΔΕΥΑΡ από τη 1 τα ξημερώματα επιθεωρούν όλα τα φρεάτια της πόλης και παρεμβαίνουν όπου χρειάζεται προκειμένου να μην πλημμυρίζουν οι δρόμοι.
Άλλωστε από τον Αύγουστο και σχεδόν σε καθημερινή βάση μέχρι σήμερα, η ΔΕΥΑΡ επιθεωρεί τα φρεάτια που συνήθως πλημμυρίζουν ακόμα και με τις πρώτες βροχές του φθινοπώρου, δεδομένου ότι κάποιοι καταστηματάρχες ακόμα και σήμερα εξακολουθούν να ρίχνουν τα λίπη από τα καταστήματά τους στα φρεάτια.

Προβλήματα καταγράφηκαν και στο ύψος του Φόδελε καθώς κατέρρευσε στάση (στην κεντρική φωτογραφία). 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια