Κρήτη

Το Καπετανάκειο «μετράει πληγές» από την κακοκαιρία – "Από τύχη γλιτώσαμε τα χειρότερα"

Η κακοκαιρία «χτύπησε» και το Καπετανάκειο – Πλημμύρισαν αίθουσες ενώ έσπασε και μια βαριά σιδερένια πόρτα

Από θαύμα αποφεύχθηκαν τα χειρότερα στο Καπετανάκειο που επλήγη, αυτήν την φορά, σοβαρά από την κακοκαιρία των τελευταίων ωρών.

Αντιμέτωπη με σοβαρές ζημιές εντός του σχολικού συγκροτήματος ήρθε καταρχήν η διευθύντρια του 1ου Λυκείου Ηρακλείου, αντικρύζοντας πλημμυρισμένα υπόγεια, ελλατωματικά παράθυρα, τουαλέτες και ένα κυλικείο γεμάτα νερά.

Οι μαθητές 6 τμημάτων της 1ης Λυκείου αναγκάστηκαν να μην κάνουν μάθημα και να αποχωρήσουν, αφού όπως διαπίστωσαν και οι ίδιοι και τους ενημέρωσε σχετικά και η διεύθυνση του σχολείου, οι αίθουσες διδασκαλίας, οι οποίες και βρίσκονται στο υπόγειο είχαν πλημμυρίσει . Επίσης είχαν πλημμυρίσει οι τουαλέτες του υπογείου αλλά και το κυλικείο όπου εκεί το νερό έφθασε μάλιστα τους 30 πόντους.

Αίσθηση ωστόσο προκάλεσε στην κ. Χατζάκη αλλά και στο σύνολο της σχολικής κοινότητας το γεγονός ότι το κιγκλίδωμα μιας βαριάς σιδερένιας πόρτας που διαχωρίζει το λύκειο από το γυμνάσιο, έσπασε, χωρίς ουδείς να γνωρίζει υπό ποιες συνθήκες.

"Σίγουρα αποτελεί ευτύχημα το γεγονός ότι το περιστατικό σημειώθηκε βραδινές ώρες και ως εκ τούτου δεν υπήρχε ουδείς εντός του σχολικού συγκροτήματος τη στιγμή της πτώσης, με αποτέλεσμα να αποφευχθούν τα χειρότερα και να μην υπάρξει τραυματισμός", ανέφερε μεταξύ άλλων στο neakriti, η κ. Χατζάκη.

 

Η διευθύντρια μιλώντας στο neakriti, κάνει λόγο για κακοτεχνίες που υπάρχουν στο σχολείο το οποίο να σημειωθεί ότι παραδόθηκε πέρυσι και παρά τις κατά καιρούς επισημάνσεις της προς τη δημοτική αρχή Ηρακλείου, δεν έχει δοθεί λύση στα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν με αποτέλεσμα η ίδια όπως χαρακτηριστικά αναφέρει να γίνεται κατά καιρούς «μπαλάκι» μεταξύ Λότζια και εργολάβου.

«Το σχολείο εμφανίζει κακοτεχνίες αν και μιλάμε για ένα κτίριο που παραδόθηκε πέρυσι. Τις έχουμε επισημάνει κατ’ επανάληψη αλλά από ότι φαίνεται μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει το παραμικρό. Τα παράθυρα δεν οπλίζουν καλά με αποτέλεσμα να ανοίγουν με την πρώτη κακοκαιρία και κάποια να έχουν σπάσει.  Οι μαθητές που κάνουν μάθημα στο υπόγειο, ήρθαν σήμερα και  αναγκάστηκαν να φύγουν αφού σε καμία περίπτωση δεν μπορούσαν να κάνουν μάθημα. Επίσης πριν από μερικές μέρες εμφανίστηκαν βοθρολύματα στο υπόγειο του σχολείου και από ότι φαίνεται τα προβλήματα δεν υποχωρούν. Ενώ σε όλα αυτά να προσθέσουμε το γεγονός ότι δεν υπάρχει ένα στέγαστρο, για να παραμένουν τα παιδιά στο διάλλειμα  όταν βρέχει ή και για να πηγαίνουν  στο κυλικείο.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια