Κορωνοϊός: Τι εκτιμά το υπουργείο Παιδείας για τα κρούσματα σε σχολεία της Κρήτης

Κρήτη
Κορωνοϊός: Τι εκτιμά το υπουργείο Παιδείας για τα κρούσματα σε σχολεία της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναμενόμενη η εμφάνιση κρουσμάτων στις σχολικές μονάδες

Τα κρούσματα στα σχολεία της Κρήτης όπως και σε όλη την χώρα είναι αναμενόμενα όμως δεν υπάρχει προς το παρόν λόγος ανησυχίας μιας και ο αριθμός είναι απόλυτα ελεγχόμενος.

Αυτό τόνισε ο υφυπουργός παιδείας Βασίλης Διγαλάκης που μίλησε στην εκπομπή «Ώρα  Αιχμής» της ΚΡΗΤΗ TV με αφορμή τα κρούσματα σε εκπαιδευτικούς αλλά και σε μαθήτρια σε σχολεία του Ηρακλείου.

Ο κ. Διγαλάκης υπογράμμισε ότι και στις περιπτώσεις του Ηρακλείου ακολουθούνται κατά γράμμα τα υγειονομικά πρωτοκόλλα που επιβάλλουν μια σειρά από μέτρα όπως αρχικά λουκέτα σε σχολικά τμήματα και εφόσον χρειαστεί λουκέτα και σε ολόκληρα σχολικά συγκροτήματα. Μάλιστα μέχρι στιγμής δεν τίθεται θέμα ανησυχίας για τα σχολεία που έχουν καταγραφεί κρούσματα μιας και υπάρχει ένα ολόκληρο σχέδιο που έχει ήδη αναπτυχθεί για την θωράκιση της δημόσιας υγείας.

Μάλιστα ο υφυπουργός παιδείας Βασίλης Διγαλάκης τόνισε ότι σε ολόκληρη την Ελλάδα ελάχιστα είναι τα σχολεία που έχουν κλείσει στοιχείο που αποτυπώνει την χαμηλή διασπορά του  κορωνοϊού στην σχολική κοινότητα όπως και στα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Ο κ. Διγαλάκης αναφέρθηκε στον σχεδιασμό των αρμόδιων υπουργείων για την θωράκιση της εκπαιδευτικής και ακαδημαϊκής κοινότητας ενώ με αφορμή τα κρούσματα σε σχολεία του Ηρακλείου κάλεσε εκπαιδευτικούς μαθητές και γονείς να τηρούν τα προβλέπόμενα μέτρα.

Ακολουθεί η λίστα από το υπουργείο Παιδείας για σχολεία και τμήματα σχολείων που έχουν αναστείλει την λειτουργία τους στην Κρήτη λόγω covid

28ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: Αναστέλλουν τη λειτουργία τους τα τμήματα ΣΤ2 και Ολοήμερο 4 έως τις 2 Οκτωβρίου

ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΚΡΗΤΗΣ - ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΩΦΩΝ ΒΑΡΗΚΟΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ : Αναστολή έως  29-10-2020 

57ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ    ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ  - Αναστέλλει τη λειτουργία του το τμήμα ΣΤ2 έως τις 29/10

2ο ΛΥΚΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ  Αναστέλλει τη λειτουργία του το τμήμα Β5 έως τις 27/10

47ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ   Αναστέλλει τη λειτουργία του το τμήμα ΣΤ1 έως τις 29/10

Φωτογραφία ; unsplash
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News