Στα Κέντρα Υγείας Αρκαλοχωρίου και Καστελίου ο Νίκος Ηγουμενίδης

Κρήτη
Στα Κέντρα Υγείας Αρκαλοχωρίου και Καστελίου ο Νίκος Ηγουμενίδης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Άλυτα ακόμη και μικρά ζητήματα εξοπλισμού που με άμεσες κεντρικές παρεμβάσεις θα μπορούσαν να είχαν ήδη επιλυθεί», σημείωσε ο βουλευτής Νίκος Ηγουμενίδης

 Τα Κέντρα Υγείας Αρκαλοχωρίου και Καστελλίου επισκέφθηκε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης συνεχίζοντας τον κύκλο συναντήσεων και επισκέψεων στις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας του Νομού Ηρακλείου που πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα με κύριο στόχο να αναδειχθούν όλες οι πλευρές και οι ανάγκες των δομών για την αποτελεσματική και έγκαιρη αντιμετώπιση της πανδημίας σε Ηράκλειο και Κρήτη, καθώς και για την θωράκιση αυτών των δομών.

Έχουν προηγηθεί ήδη οι επισκέψεις του Νίκου Ηγουμενίδη στην 1η Τοπική Μονάδα Υγείας Ηρακλείου «Αντώνης Κούτης», και οι επισκέψεις στο Κέντρο Υγείας Μοιρών και στα Περιφερειακά Ιατρεία Τυμπακίου, Ζαρού και Αγίων Δέκα.

Στο Κέντρο Υγείας Αρκαλοχωρίου ο Νίκος Ηγουμενίδης συνάντησε το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας. Τον βουλευτή υποδέχθηκε η Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Αρκαλοχωρίου κα. Μαρία Μπαθιανάκη η οποία αναφέρθηκε εκτενώς στο έργο του Κέντρου Υγείας και των Π.Ι. ευθύνης του. Επί τάπητος τέθηκαν ειδικά θέματα, όπως μέτρα προφύλαξης και  προστασίας από τον κορωνοϊό από το προσωπικό, παρεμβάσεις όπως π.χ. στέγαστρο εισόδου προκειμένου να εξυπηρετούνται οι πολίτες που προσέρχονται, η αναγκαιότητα ενίσχυσης με προσωπικό (νοσηλευτή και ένα ιατρό).

Στα πλαίσια αυτά συζητήθηκε η αναγκαιότητα πρόσληψης παιδιάτρου ο οποίος θα εξυπηρετεί τα παιδιατρικά περιστατικά σε μια περιοχή με ιδιαίτερα γεωγραφικά και πληθυσμιακά χαρακτηριστικά και η επιβεβλημένη ενίσχυση του Π.Ι. Αρχανών με προσωπικό καθότι εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό πολιτών.

Επιπλέον, μέσα από την ξενάγηση στους χώρους του Κέντρου Υγείας προέκυψε η αναγκαιότητα προμήθειας καρεκλών γυναικολογικής χρήσης (σταθερών και σπαστών) οι οποίες είναι απαραίτητες για την διενέργεια γυναικολογικών ελέγχων (π.χ. test Παπανικολάου) - ιδιαίτερα για τις γυναίκες στα απομακρυσμένα χωριά του Δήμου Μινώα Πεδιάδος. Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής του Νομού Ηρακλείου αναφέρθηκε σε ενέργειες που ο ίδιος είχε πραγματοποιήσει στο παρελθόν για τη συγκεκριμένη προμήθεια, δηλώνοντας ότι θα επαναφέρει εκ νέου το αίτημα στους αρμόδιους.

Στο Κ.Υ. Καστελίου ο Νίκος Ηγουμενίδης συνάντησε τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Καστελίου κ. Εμμανουήλ Μαρκάκη, ο οποίος του ανέπτυξε το έργο του Κέντρου Υγείας και των Π.Ι. ευθύνης του. Συζητήθηκαν μεταξύ άλλων τα μέτρα προφύλαξης και προστασίας από τον κορωνοϊο από το προσωπικό και ο προγραμματισμός εγκατάστασης ενός νέου δεύτερου οικίσκου στον προαύλιο χώρο του Κέντρου Υγείας ο οποίος θα ενισχύσει την αναμονή και την προδιαλογή των περιστατικών. Επιπλέον, τονίστηκε η αναγκαιότητα ενός καρδιολογικού υπέρηχου για το Κέντρο Υγείας και η ενίσχυση με την πρόσληψη ενός Ιατρού Ακτινολόγου.

Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ανάγκη ολοκλήρωσης της διαδικασίας  προμήθειας από την 7η Υ.ΠΕ. μιας οδοντιατρικής έδρας για τον οδοντίατρο του Κέντρου Υγείας ο οποίος μέχρι σήμερα - λόγω απουσίας της εν λόγω έδρας- δεν ασκεί τα οδοντιατρικά του καθήκοντα και  περιορίζεται μόνο σε ενημερώσεις για την οδοντιρατική υγιεινή.

 Με αφορμή και τις δύο τελευταίες επισκέψεις στα Κέντρα Υγείας, ο Νίκος Ηγουμενίδης δήλωσε ότι «είναι χαρακτηριστικό ότι εκτός από κρίσιμες ειδικότητες που απουσιάζουν, ακόμη και μικρά ζητήματα εξοπλισμού που με άμεσες κεντρικές παρεμβάσεις θα μπορούσαν να είχαν ήδη επιλυθεί δεν προχωρούν», υπογράμμισε ο βουλευτής», ενώ εξήρε τις προσπάθειες των εργαζομένων και στα 2 Κέντρα Υγείας.

 Σχετικά με τις τελευταίες ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας για τα Κέντρα Υγείας σημείωσε: «Με πολύ μεγάλη καθυστέρηση και υπό την πίεση του υψηλού αριθμού κρουσμάτων το Υπουργείο Υγείας ενεργοποιεί τα 161 Κέντρα Υγείας και 42 Περιφερειακά Ιατρεία της χώρας για την αντιμετώπιση περιστατικών με συμπτωματολογία covid-19. Η παρέμβαση αυτή γίνεται χωρίς σχέδιο και αφού μέχρι σήμερα τα νοσοκομεία επωμίστηκαν όλο το βάρος των ύποπτων κρουσμάτων. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη δεν είναι αποσαφηνισμένος ούτε ο ακριβής ρόλος ούτε και οι προϋποθέσεις εμπλοκής των ΚΥ και του προσωπικού τους. Να τονίσουμε επίσης ότι είναι παράλογη αυτές τις στιγμές η απαίτηση για ραντεβού για την εξέταση ύποπτων κρουσμάτων. Και ότι, δυστυχώς, η απουσία από πλευράς της Κυβέρνησης οποιασδήποτε αναφοράς στην κατ’ οίκον φροντίδα, στις Κινητές Μονάδες Υγείας και βεβαίως στις Τοπικές Μονάδες Υγείας που ανέπτυξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι ιδιαιτέρως ανησυχητική για το πώς χειρίζεται αυτά τα θέματα η Κυβέρνηση», ανέφερε ο βουλευτής.

Σημειώνεται ότι στις συναντήσεις στα 2 Κέντρα Υγείας συμμετείχαν επίσης η Συντονίστρια Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Μινώα Πεδιάδος κα. Μαρία Βιδάκη και ο συνεργάτης του βουλευτή κ. Μιχάλης Κυριακάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News