Κρήτη

Μαμουλάκης: Άμεση ενίσχυση στήριξης των μικρών - μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Περιφέρειας Κρήτης

Αναλυτικά η δήλωση Χάρη Μαμουλάκη

Δήλωση του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και αν. Τομεάρχη Ανάπτυξης & Επενδύσεων της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χάρη Μαμουλάκη:

 

«Λίγες μόλις ημέρες μετά την έναρξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος των τοπικών επιχειρήσεων για ένταξη στο πρόγραμμα στήριξης μέσω μη επιστρεπτέας ενίσχυσης της Περιφέρειας Κρήτης, όλοι έχουν συνειδητοποιήσει ότι ο συγκεκριμένος προϋπολογισμός δεν θα μπορέσει να καλύψει παρά ένα μικρό μόνο μέρος από το σύνολο των αιτούντων. Αυτή η διαπίστωση, καθιστά αναγκαία την άμεση αντίδραση της Κυβέρνησης η οποία οφείλει να ενισχύσει την Περιφέρεια Κρήτης, καθώς και όσες Περιφέρειες της χώρας έχουν προχωρήσει σε ανάλογες κινήσεις, έτσι ώστε να αυξηθούν οι πόροι που μέσα από μη επιστρεπτέες ενισχύσεις, θα δοθούν σε μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που μαστίζονται από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας.

Οκτώ περίπου μήνες από την έναρξη της πανδημίας του Covid 19 στη χώρα μας, οι πάντες πλέον έχουν συνειδητοποιήσει ότι ο μόνος τρόπος για να περιοριστούν τα λουκέτα και η εκτόξευση της ανεργίας, είναι η ουσιαστική στήριξη της πραγματικής οικονομίας. Η στήριξη της εργασίας, η ενίσχυση μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων και επαγγελματιών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από την πρώτη στιγμή της κρίσης, κατέθεσε την πρότασή του, με το πρόγραμμα Μένουμε Όρθιοι Ι και ΙΙ. Δυστυχώς, η Κυβέρνηση της ΝΔ το αγνόησε, επιλέγοντας άλλη τακτική. Σήμερα, που οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ έχουν υιοθετηθεί τόσο από Περιφέρεις της χώρας, όσο και από την ΕΕ, ελπίζουμε ότι και η Κυβέρνηση θα αλλάξει στάση. Δεν θα αφήσει να χαθεί άλλος χρόνος. Προς αυτή την κατεύθυνση, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να πιέζουμε με κάθε διαθέσιμο τρόπο».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια