Σε σταθερή κατάσταση στο ΠΑΓΝΗ ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος

Κρήτη
Σε σταθερή κατάσταση στο ΠΑΓΝΗ ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Αρχιεπίσκοπος Ειρηναίος νοσηλεύεται στη Νευρολογική Κλινική του νοσοκομείου

Σταθερή είναι η κατάσταση της υγείας του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου.

Ο Αρχιεπίσκοπος νοσηλεύεται σε δωμάτιο της Νευρολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ, με την κατάστασή του να είναι σαφώς βελτιωμένη. Είναι απύρετος εδώ και δύο ημέρες, ενώ αφαιρέθηκε από τον ίδιο ο αναπνευστήρας για μία ώρα, κάτι που αποτελεί ένα γεγονός το οποίο σκόρπισε χαρά στο περιβάλλον του Σεβασμιότατου.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου στο ΠΑΓΝΗ, είτε στη ΜΕΘ είτε στη Νευρολογική Κλινική, στο πλευρό του βρίσκονται ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης κ. Μεθόδιος Βερνιδάκης και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κνωσού Πρόδρομος Ξενάκης.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κνωσού μίλησε στην εφημερίδα “Νέα Κρήτη” για την κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως ο Σεβασμιότατος είναι καλά στην υγεία του και πως υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις πως η κατάστασή του πάει από το καλό στο καλύτερο. «Η κατάσταση της υγείας του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ειρηναίου είναι σταθερή. Δεν υπάρχει κάποια μεταβολή. Και προχθές και χθες, για μία ώρα κάθε μέρα, η αναπνευστική του λειτουργία γινόταν χωρίς την υποστήριξη του αναπνευστήρα από την τραχειοστομία. Είναι θετικό αυτό το γεγονός και σημαίνει ότι δε θα είναι απαραίτητη η υποστήριξη της αναπνοής του όλο το 24ωρο. Είναι μια θετική εξέλιξη εφόσον συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες. Επίσης, είναι απύρετος ο Σεβασμιότατος, ενώ και οι εξετάσεις του είναι πολύ καλές. Τα όργανά του λειτουργούν πολύ καλά και κάθε μέρα γίνεται φυσιοθεραπεία κυρίως τις πρωινές ώρες. Ο Σεβασμιότατος ανταποκρίνεται και είμαστε αισιόδοξοι εφόσον σταθεροποιηθούν τα πράγματα. Το μέλλον είναι ευοίωνο», ανέφερε ο Θεοφιλέστατος.

Πότε όμως θα εξέλθει ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος από το νοσοκομείο; Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κνωσού Πρόδρομος Ξενάκης απαντάει: «Δε μας έχουν πει πότε θα φύγει ο Σεβασμιότατος από το νοσοκομείο. Θα μας ενημερώσουν όταν οι συνθήκες θα ωριμάσουν ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή του. Ο Σεβασμιότατος, μόλις εξέλθει, θα έρθει στην Αρχιεπισκοπή Κρήτης. Το δωμάτιό του θα διαμορφωθεί κατάλληλα ώστε να γίνεται η φροντίδα και η νοσηλεία του». Τέλος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κνωσού μίλησε και για τις επισκέψεις που δέχεται ο Σεβασμιότατος. Όπως είπε, είναι αυστηρά περιορισμένες και αφορούν μητροπολίτες της Κρήτης. Μάλιστα, ο κάθε Μητροπολίτης έρχεται ένας κάθε ημέρα, καθώς προέχει η σωματική και η ψυχική υγεία του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ειρηναίου. «Δέχεται συγκεκριμένες επισκέψεις. Αυτό γίνεται για δύο λόγους: Ο πρώτος λόγος είναι πως οι πολλές επισκέψεις τον κουράζουν. Και ο δεύτερος λόγος είναι πως ελλοχεύει ο κίνδυνος μεταφοράς μικροβίων και μάλιστα ο κίνδυνος είναι αυξημένος αφού διανύουμε την εποχή της υγειονομικής κρίσης. Αυτοί οι δύο λόγοι κάνουν τις επισκέψεις προς τον Σεβασμιότατο συγκεκριμένες. Κυρίως αρχιερείς (μητροπολίτες του νησιού) τον επισκέπτονται. Και ο κάθε Σεβασμιότατος Μητροπολίτης έρχεται ένας κάθε ημέρα. Και αυτό γίνεται ώστε να μη φορτίζεται συναισθηματικά και να μην υπάρχει ο κίνδυνος μεταφοράς μικροβίων. Όσον αφορά τους λαϊκούς, δεν επιτρέπουμε να τον συναντήσει κάποιος. Και αυτό το κάνουμε γιατί θα προκαλέσει στεναχώριες σε κάποιους γιατί τους αφήσαμε να τον επισκεφτούν ενώ κάποιους άλλους όχι. Θα είναι δύσκολο. Είναι αγαπητός ο Σεβασμιότατος και η συγκέντρωση πολλών ανθρώπων είναι δυνάμει επικίνδυνη», είπε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κνωσού Πρόδρομος Ξενάκης.

Τέλος, ο κ. Λίλης, επίκουρος καθηγητής Συμβολικής και Δογματικής Θεολογίας και παρουσιαστής της εκπομπής “Ορθόδοξος Λόγος” της “ΚΡΗΤΗ ΤV”, έστειλε το δικό του μήνυμα προς τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης μέσω της εφημερίδας “Νέα Κρήτη”: «Προσευχόμαστε όλοι να αναρρώσει πλήρως ο Σεβασμιότατος. Το ποίμνιό του βρίσκεται πάντα κοντά του μέσω της προσευχής του. Τον σεβόμαστε πολύ και τον περιμένουμε να έρθει γρήγορα κοντά μας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News