Κρήτη

Σχολεία στην Κρήτη: Ποια τελούν υπό κατάληψη

Αισθητή η μείωση στα «λουκέτα»

Οι καταλήψεις συνεχίστηκαν και σήμερα σε σχολεία της Κρήτης, με αισθητή όμως μείωση στα «λουκέτα», σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα.

Τέσσερα είναι τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη στην Κρήτη, σύμφωνα με στοιχεία των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ανά την Κρήτη.

Ειδικότερα, 2 είναι τα σχολεία που δεν λειτούργησαν σήμερα λόγω κατάληψης στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα το 13ο Γυμνάσιο Ηρακλείου και το 7ο Γυμνάσιο Ηρακλείου.

Ίδιος αριθμός «λουκέτων» σε σχολεία λόγω κατάληψης καταγράφεται και στα Χανιά, καθώς υπό κατάληψη τελούν το 1ο ΕΠΑΛ Χανίων και το ΓΕΛ Ακρωτηρίου.

Τέλος, στους Νομούς Ρεθύμνου και Λασιθίου, δεν καταγράφηκε καμία κατάληψη σε Γυμνάσιο ή Λύκειο και λειτούργησαν κανονικά.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του μήνα η υπουργός Παιδείας Νικη Κεραμέως, εξαιτίας του μεγάλου κύματος καταλήψεων στα σχολεία πανελλαδικά, είχε ανακοινώσει σημαντικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των σχολείων που τελούν υπό κατάληψη και την διαδικασία των μαθημάτων, καθώς σύμφωνα με το νέο καθεστώς προβλέπεται η εφαρμογή της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευση αλλά και διδασκαλία τα Σάββατα και τις αργίες για να καλυφθούν οι χαμένες ώρες των μαθημάτων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια