«Μέτρησαν λάθος... το χασίς»

Κρήτη
«Μέτρησαν λάθος... το χασίς»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σχεδόν ένα κιλό λιγότερη ήταν η ποσότητα κάνναβης που είχε στην κατοχή του ο 35χρονος που συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα στην ενδοχώρα του Ηρακλείου

Το χασίς ήταν ένα κιλό λιγότερο από αυτό που μετρήθηκε αρχικά από την Αστυνομία! Αυτό ισχυρίζεται η πλευρά της υπεράσπισης ενός 35χρονου Κρητικού, ο οποίος συνελήφθη πριν από μερικά 24ωρα στην ενδοχώρα του νομού Ηρακλείου.

Ο συλληφθείς κατηγορείται για κακούργημα και χθες απολογήθηκε ενώπιον της ανακρίτριας Ηρακλείου. Μετά το πέρας της απολογίας του, πάντως, ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Το πρωί της Δευτέρας αστυνομικοί έκαναν “έφοδο” στο σπίτι του 35χρονου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., κατασχέθηκε - μεταξύ άλλων - ποσότητα κάνναβης ενός κιλού και 550 γραμμαρίων, αλλά και συνολικά 17 δενδρύλλια κάνναβης.

Σύμφωνα, ωστόσο, με την υπεράσπιση του κατηγορουμένου, προφανώς έγινε λάθος αφού η ποσότητα κάνναβης περίπου 375 γραμμαρίων, που βρισκόταν μέσα σε τέσσερα γυάλινα βάζα, μετρήθηκε από τις Αρχές ως περίπου 1.375 γραμμαρίων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης, φέρεται να μην υπολογίστηκε ακούσια το βάρος του κάθε γυάλινου βάζου. Όπως μας εξηγεί ο δικηγόρος, κ. Ελευθέριος Κάρτσωνας, η εκτίμηση της υπεράσπισης είναι ότι θα αποδειχτεί ότι η επίμαχη ποσότητα κάνναβης (αυτή που περιείχαν τα βάζα) δεν υπερέβαινε συνολικά τα 375 γραμμάρια. Με λίγα λόγια, πρόκειται για ποσότητα καταφανώς μικρότερη σε σύγκριση με την ποσότητα που αποδόθηκε από τις Αρχές.

Αξίζει να σημειωθεί, εξάλλου, ότι σύμφωνα με τον κ. Κάρτσωνα η καλλιέργεια κάνναβης που είχε ο εντολέας του ήταν «ερασιτεχνική και δεν μπορούσε να αποδώσει μεγάλη ποσότητα χασίς».

Όπως τονίζει ο κ. Κάρτσωνας, έλαβε χώρα διαδικασία με όλα τα σύγχρονα μέσα, κατά την οποία προέκυψε ότι η ποσότητα χασίς ήταν ένα κιλό μικρότερη από αυτή που αποδόθηκε αρχικά στον εντολέα του. Σύμφωνα με τον δικηγόρο, η πλευρά της υπεράσπισης υπέβαλε αίτημα επανάληψης της ανακριτικής πράξης της ζύγισης.

Ελεύθερος μετά την απολογία του  με περιοριστικούς όρους

Τελικά μετά την απολογία του ο 35χρονος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής του. Συγκεκριμένα, του επιβλήθηκε μεταξύ άλλων χρηματική εγγύηση 1.500 ευρώ, να δίνει το “παρών” κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, ενώ του απαγορεύτηκε και η έξοδος από τη χώρα. «Μας δημιουργεί ιδιαίτερη ικανοποίηση η απόφαση των δικαιοδοτικών οργάνων να επιβάλουν στον εντολέα μου περιοριστικούς όρους αντί προσωρινής κράτησης. Η απόφαση αυτή αποτελεί προϊόν απόλυτης δικονομικής συνέπειας και εμβριθούς σταχυολόγησης του συλλεχθέντος αποδεικτικού υλικού, το οποίο τολμώ να πω ότι απεδείχθη υπερτροφικό και μαξιμαλιστικό. Είναι αλήθεια ότι ιδιαίτερα στο πεδίο πρόληψης και καταστολής των εγκλημάτων διακίνησης ναρκωτικών πολύ συχνά παρεισφρέουν ακουσίως λάθη τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε δικαιοκρατικά αφόρητες καταστάσεις. Εν προκειμένω, από την πλευρά μας αναδείχτηκε με όλα τα σύγχρονα μέσα και με την υποβολή σχετικού αιτήματός μας ότι εμφιλοχώρησε σοβαρό σφάλμα κατά την ανακριτική πράξη της ζύγισης, κατά την οποία ο κατηγορούμενος φερόταν να κατέχει ποσότητα σχεδόν ενάμιση κιλού ναρκωτικής ουσίας, αντί της ορθής που ήταν αρκετά μικρότερη και προοριζόταν βεβαίως για την κάλυψη προσωπικών αναγκών χρήσης του. Αυτή είναι και η μαγεία της ποινικής διαδικασίας. Χαιρόμαστε τόσο εγώ όσο και ο εντολέας μου που μετείχαμε σε ανακριτική διαδικασία που διεξήχθη υπό συνθήκες δίκαιας δίκης», δήλωσε χθες στη “Νέα Κρήτη” ο Ελευθέριος Κάρτσωνας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News