Κρήτη

Παιδικές χαρές… ακατάλληλες για παιχνίδι

Χωρίς παιδικές χαρές περιοχές του Ηρακλείου

Στα παιδιά αρέσει ν' απολαμβάνουν τον όμορφο χώρο και το παιχνίδι σε μία παιδική χαρά, όπως για παράδειγμα στην νέα παιδική χαρά στο Κομμένο Μπεντένι η οποία εγκαινιάστηκε τον Δεκέμβριο του 2019.  

Όμως, σε ορισμένες γειτονιές του Ηρακλείου, τα παιδιά παίζουν στους δρόμους, με ότι κινδύνους αυτό συνεπάγεται καθώς παιδικές χαρές που… ξηλώθηκαν και λόγω επικινδυνότητας δεν αντικαταστάθηκαν μέχρι σήμερα.  

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που κατέγραψε ο φακός της ΚΡΗΤΗ TV, στην ευρύτερη περιοχή της Λεωφόρου 62 Μαρτύρων, όπως και οι εικόνες εγκατάλειψης στον αθλητικό χώρο.  

Και σε αυτό το σημείο στα Δειλινά, λειτουργούσε παιδική χαρά, πριν αρκετά χρόνια.. 

Επόμενος σταθμός η παιδική χαρά – φάντασμα, δίπλα στην Πλατεία των Καμινίων.  

Την ίδια ώρα, καθυστέρηση παρατηρείται στην ολοκλήρωση του έργου διαμόρφωσης κοινόχρηστου χώρου πρασίνου και αναψυχής σε μια μεγάλη έκταση , επί της Λεωφόρου 62 Μαρτύρων, του οποίου η σύμβαση υπεγράφη τον Δεκέμβριο του 2018 με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τους 12 μήνες.    

Επόμενος σταθμός το νέο γήπεδο ποδοσφαίρου  5Χ5 στο ανακαινισμένο αθλητικό κέντρο Κατσαμπά.   

4 μήνες έχουν περάσει από την τελευταία επίσκεψη του Δημάρχου Ηρακλείου, με την αθλητική υποδομή να παρουσιάζει άσχημες  εικόνες, με τους δημότες να τονίζουν την ανάγκη άμεσης συντήρησης του.

Φωτογραφία αρχείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια