"Μάχη" για μία θέση σε παιδικούς σταθμούς - Πάνω από 700 αιτήσεις για 134 θέσεις μέσω voucher

Κρήτη
"Μάχη" για μία θέση σε παιδικούς σταθμούς - Πάνω από 700 αιτήσεις για 134 θέσεις μέσω voucher

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

300 - 400 έμειναν εκτός δημοτικών παιδικών σταθμών στα Χανιά

"Μάχη" για μια θέση στους δημοτικούς βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς των Χανίων θα δοθεί από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή οπότε και οι μητέρες που έχουν στη διάθεση τους τα voucher θα διεκδικήσουν τις τελευταίες 134 θέσεις. Οι αιτήσεις υπολογίζεται να ξεπεράσουν  τις 700 τη στιγμή που από την πρώτη φάση έμειναν εκτός τριακόσια με τετρακόσια παιδιά.

Μία από τις 134 θέσεις που έχουν μείνει διαθέσιμες σε ένα ιδιωτικό και σε δημοτικούς παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς μέσω του προγράμματος “ οικονομικής στήριξης οικογενειών με παιδιά προσχολικής ηλικίας”, διεκδικούν περισσότερες από επτακόσιες οικογένειες στα Χανιά. Οι αιτήσεις θα μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου.

Συνολικά μέσω voucher θα καλυφθούν τελικά 460 θέσεις σε βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς των Χανίων συμπεριλαμβανομένων αυτών που προστέθηκαν μετά την τροποποίηση της σχετικής υπουργικής απόφασης . Ο αριθμός των παιδιών που έμειναν και φέτος εκτός υπολογίζεται στα τετρακόσια.

Στην ηλεκτρονική αίτηση που θα υποβάλλουν, οι μητέρες θα μπορούν να επιλέξουν μέχρι δύο βρεφικούς ή παιδικούς σταθμούς από τη λίστα των σταθμών του ΔΟΚΟΙΠΠ που συμμετέχουν στο πρόγραμμα , να επισυνάψουν το voucher που τους έχει χορηγηθεί και το έγγραφο της Ε.Ε.Τ.Α.Α που αναφέρεται η μοριοδότηση τους.

Τα τελικά αποτελέσματα εγγραφών με πίνακες βρεφών και νηπίων ανά σταθμό και πίνακες επιλαχόντων θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Δήμου Χανίων και του ΔΟΚΟΙΠΠ, την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News