Τζούλι Ίτον: «Η αγάπη της Σούζαν όταν πέθανε η κόρη μου, με έφερε σήμερα εδώ»

Κρήτη
Τζούλι Ίτον: «Η αγάπη της Σούζαν όταν πέθανε η κόρη μου, με έφερε σήμερα εδώ»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συντετριμμένη η Τζούλι Ίτον στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο- Δεν ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον φονιά της αδελφής της

Ραγίζει καρδιές η κατάθεση της Τζούλι Ίτον, αδελφής της Σούζαν Ίτον, η οποία με τρεμάμενη φωνή και εμφανώς συγκινημένη κλήθηκε να καταθέσει όλα όσα γνώριζε γύρω από την πολύκροτη υπόθεση.

Η γυναίκα - τουλάχιστον στην αρχή της διαδικασίας - δεν ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον κατηγορούμενο.

Τα μέτρα ασφαλείας που τηρούνται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου είναι αυστηρά με σωματικό έλεγχο σε όλους όσοι εισέρχονται στην αίθουσα εκδίκασης.

Πρόκειται για μία εξωπαραγματική δολοφονία, όπως τη χαρακτήρισε η συνήγορος της οικογένειας του θύματος Βάσω Πανταζή. Συνήγοροι της οικογένειας της Αμερικανίδας βιολόγου αλλά και οι συγγενείς της εξέφρασαν την εκτίμησή τους για το γεγονός ότι μία ολόκληρη κοινωνία βοήθησε στις έρευνες για το εντοπισμό του θύματος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο σύζυγος και οι δυο γιοι της οι οποίοι είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, δεν ήρθαν λόγω covid αλλά και επειδή δεν γνωρίζουν τις λεπτομέρειες του εγκλήματος.

Η δίκη διακόπηκε περίπου στις 12:30 το μεσημέρι, μετά από σχετικό αίτημα της εκ των συνήγορων πολιτικής αγωγής και ξεκίνησε ξανά, μετά από μερικά λεπτά.

Με την επανέναρξή της διαβάστηκαν από την Πρόεδρο του Δικαστηρίου τα αναγνωστέα έγγραφα. Ενώ αμέσως μετά κατέθεσε, ως μάρτυρας υπεράσπισης, μια ψυχολόγος.

Λόγω και της ανάληψης όλων των κατηγοριών από τον κατηγορούμενο η διαδικασία της δίκης κυλάει με γρήγορους ρυθμούς και ενδέχεται σήμερα να ακολουθήσει η έκδοση της απόφασης.

Η συγκλονιστική κατάθεση της Τζούλι Ίτον

Χαρακτηριστικά, η Τζούλι Ίτον ανέφερε - μεταξύ άλλων - στην κατάθεση της:

«… Ήταν μέσα στη νύχτα γύρω στις 3 όταν χτύπησε το τηλέφωνο. Ήταν ο σύζυγος της Σούζαν για να μου πει ότι η αδελφή μου εξαφανίστηκε αλλά όπως μου είπε το γεγονός του φαινόταν  μη ρεαλιστικό και μη πραγματικό .

Εγώ τελευταία φορά που την είδα ότι τον Μάη του 2019 (η δολοφονία έγινε τον Ιούλιο του 2019) ενώ είχαμε μίλησε 5 μέρες πριν την εξαφάνιση της .

Ήταν ένα ευαίσθητο και ευγενικό άτομο, αγαπητό πρόσωπο , της άρεσε να βρίσκει απαντήσεις για επιστημονικά ζητήματα, αγαπούσε πολύ την οικογένεια της και τα δύο της αγόρια ήταν το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή της .Είχε εργαστήριο βιολογίας στη Γερμανία ένα αναγνωρισμένο ινστιτούτο που διηύθυνε για 20 χρόνια και μιλούσε πάντα για την έρευνα που έκανε… Ήταν  πραγματικά πολύ δύσκολο να έρθουμε εδώ πέρα αλλά ένιωσα ότι έπρεπε να είμαι εδώ για μια καταπληκτική γυναίκα στοργική μητέρα και αγαπητή αδελφή όπως ήταν η αδελφή μου.. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που ενδιαφέρθηκαν και έψαξα  για αδερφή μου. Την αστυνομία, την πυροσβεστική, τους δύτες και την τοπική κοινωνία. Νομίζω ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της.».

Σε ερώτηση για το πώς βιώνει η οικογένεια την απώλεια της Σούζαν, η αδελφή της ανέφερε:

«Όλοι μας το χειριζόμαστε διαφορετικά. Πριν 6 χρόνια έχασα την κόρη μου που ήταν 18 ετών από καρκίνο, η αδελφή μου ήρθε πολύ κοντά μου, βασίστηκα σε εκείνη και με βοήθησε  πολύ να το ξεπεράσω με την αγάπη της. Η αγάπη της τότε ήταν εκείνη που μου έδωσε δύναμη για να είμαι σήμερα εδώ.

Ο Ντόμιν ο σύζυγος της και τα δύο της αγόρια, αισθάνονται εξαντλημένοι και υποστηρίζονται ψυχολογικά».

Μετά την κατάθεση της η Τζούλι αποχώρησε και δεν αναμένεται να παρακολουθήσει την υπόλοιπη διαδικασία.

Ο κατηγορούμενος

«Δέχομαι ότι ισχύει», δήλωσε ο 28χρονος Γιάννης Παρασκάκης, ακούγοντας τις κατηγορίες που τον βαραίνουν, ανατρέποντας τις φήμες που τον ήθελαν να ανακαλεί την αρχική του ομολογία σε Ανακριτή και Εισαγγελέα.

Ο 28χρονος που κρατείται στις φυλακές Τριπόλεως, μεταφέρθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας, ενώ οδηγήθηκε στο Δικαστήριο φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε στο Δικαστήριο με ξυρισμένα μαλλιά και κοτσιδάκια στο μούσι του. Ήταν ακίνητος και ανέκφραστος.

Οι συγγενείς της άτυχης βιολόγου, συγκλονισμένοι όπως δήλωσαν, παρακολουθούν τη δίκη, με τους μάρτυρες να συνθέτουν τόσο την προσωπικότητα όσο και τη δράση του κατηγορουμένου ο οποίος, όπως επισημάνθηκε, στο παρελθόν δεν είχε απασχολήσει ποτέ τις αρχές.

Ο συνήγορος υπεράσπισής του ανέφερε χαρακτηριστικά πως «υπάρχει θέμα μειωμένου καταλογισμού» για τον εντολέα του.

Όσα είπαν οι μάρτυρες

Να σημειωθεί ότι έχουν καταθέσει οι δύο  μάρτυρες που βρήκαν την σορό της μέσα στη σπηλιά. Ο ένας είπε χαρακτηριστικά ότι το σώμα της βιολόγου ήταν σε τέτοια κατάσταση  σαν να είχε κάνει βουτιά από 7 μέτρα.

Ο άλλος είπε αντιληφθήκαμε μια οσμή πλησίασε στο ένα μέτρο και δεν πίστευε στα μάτια του με αυτό που αντίκριζε.

Ο Αξιωματικός υποδιεύθυνσης Χανίων, ο άνθρωπος που ήταν από την πρώτη στιγμή στις έρευνες στην κατάθεση του μεταξύ άλλων ανέφερε ενώ είχαν δει το αυτοκίνητο του να πηγαίνει συχνά σε αυτό το σημείο ο ίδιος το αρνήθηκε και αυτή ήταν η κύρια αντίφαση που οδήγησε τους αστυνομικούς να εστιάσουν πάνω του τις έρευνες του. Επίσης όπως ανέφερε, ο 28χρονος είχε καταθέσει μετά το φονικό στην ασφάλεια Χανίων  ότι είχε προσπαθήσει  να κάνει παρόμοιες ενέργειες αλλά δεν είχαν δηλωθεί. «Μας υπέδειξε και σημεία που είχε επισκεφθεί με άλλες γυναίκες αλλά οι γυναίκες αυτές δεν ευτυχώς είχαν την ίδια κατάληξη».

Η δίκη ξεκίνησε εκ νέου μετά την ολιγόλεπτη διακοπή που έγινε αφού ολοκλήρωσε την κατάθεση του ο αστυνομικός.

Με την επανέναρξη η πολιτική αγωγή ανέφερε στο δικαστήριο ότι:

«Βρίσκεται στο Ρέθυμνο και προτίθεται να καταθέσει γυναίκα η οποία φέρεται να είχε πέσει θύμα του κατηγορουμένου και υπέβαλε αίτημα στο δικαστήριο για εξέταση της.

Το δικαστήριο διέκοψε εκ νέου για λίγα λεπτά για να αποφανθεί επί του αιτήματος, ωστόσο, τελικά  το αίτημα απορρίφθηκε.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ, ert.gr)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News