"Ροδάνθη" ένα μουσείο διαφορετικό από τα άλλα

Κρήτη
"Ροδάνθη" ένα μουσείο διαφορετικό από τα άλλα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βότανα και σπάνια φυτά της κρητικής χλωρίδας σε ένα ιδιαίτερο χώρο στο Λασίθι

Γνωρίζατε ότι στην Κρήτη υπάρχει ένα ιδιαίτερο μουσείο φυτών και βοτάνων; Ένα μουσείο που συγκεντρώνει βότανα και σπάνια φυτά της χλωρίδας της Κρήτης και βρίσκεται στην Κριτσά Λασιθίου. Το όνομά αυτού «Ροδάνθη».

Η εκπομπή «Καλό Μεσημέρι» και ο Πέτρος Ηλιάκης μας ταξιδεύουν μέχρι την Κριτσά όπου ο Πέτρος συνάντησε τον εμπνευστή του μουσείου, Γιώργο Αφορδακό.

Ο Γιώργος Αφορδακος,εκτός από μαραθωνοδρόμος με ξεχωριστή πορεία στο άθλημα και μεγάλες διακρίσεις, είναι ένας άνθρωπος που αγαπά τη φύση και χρόνια τώρα την ανακαλύπτει,  μας ανοίγει την πόρτα του δεύτερου σπιτιού του. Το μουσείο βοτάνων Ροδάνθη. Μαθαίνουμε για την χλωρίδα και τα σπάνια είδη του τόπου μας με τον καλύτερο δάσκαλο στο πιο ιδιαίτερο μουσείο.

Το μουσείο «Ροδάνθη» περιλαμβάνει σπανιότατα φυτά, καθώς και πολλές ομάδες βοτάνων της κρητικής φύσης. Μέσω της πρωτοφανούς αυτής συλλογής, που για χιλιάδες χρόνια χρησιμοποιούν οι Κρητικοί στη διατροφή, στη θεραπεία και στην καθημερινή ζωή τους, μπορεί κάποιος να γνωρίσει τη σπουδαιότητα της φύσης στον κρητικό βίο. Στα εκθέματα συμπεριλαμβάνονται επίσης θαλάσσια απολιθώματα θηλαστικών, παρουσιάζοντας έτσι και τη φυσική ιστορία εκατομμυρίων ετών της Κρήτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News