Δίκη Σούζαν΄Ιτον: Ψυχολογικά ράκος οι συγγενείς του θύματος - Κατηγορούμενος: «Δέχομαι ό,τι ισχύει»

Κρήτη
Δίκη Σούζαν΄Ιτον: Ψυχολογικά ράκος οι συγγενείς του θύματος - Κατηγορούμενος: «Δέχομαι ό,τι ισχύει»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Συγγενείς θύματος : "Δεν μπορούμε να αντικρίσουμε το δράστη"

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου είναι στραμμένα τα βλέμματα όλων αναφορικά με την εκδίκαση, σήμερα , της υπόθεσης για τον βιασμό και τη δολοφονία της 60χρονης Σούζαν Ίτον, τον Ιούλιο του 2019, στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων.

 Στο εδώλιο κάθεται ένας νεαρός Κρητικός, ο οποίος είχε στις 15 Ιουλίου του περασμένου έτους, μερικές ημέρες μετά τον εντοπισμό της σορού της διακεκριμένης επιστήμονα. Σήμερα  ξεκινώνταςο κατηγορούμενος ακούγοντας τις κατηγορίες που τον βαραίνουν, ανέφερε χαρακτηριστικά“δέχομαι ο,τι ισχύει”.

Ξεκινώντας ο κατηγορούμενος είπε, ακούγοντας τις κατηγορίες που τον βαραίνουν, “δέχομαι ο,τι ισχύει”.

Πρόκειται για έναν 28χρονο άνδρα, ο οποίος έκτοτε παραμένει προσωρινά κρατούμενος. Ο κατηγορούμενος βαρύνεται για δύο κακουργήματα: για βιασμό και για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Ο 28χρονος που κρατείτο στις φυλακές Τριπόλεως, έχει μεταχθεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας και μεταφέρθηκε στο Δικάστήριο Ρεθύμνου φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Ας σημειωθεί ότι τα μέτρα ασφαλείας στη σημερινή δίκη θα είναι δρακόντεια.

Στη δίκη δίνει το “παρών” η μητέρα του κατηγορουμένου, η γυναίκα του και ο αδελφός του, ενώ ο ιερέας πατέρας του δε βρίσκεται στη λίστα των μαρτύρων και είναι αβέβαιο αν θα παραστεί στο δικαστήριο.

Από την πλευρά του θύματος, σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση εμφανίστηκε  η αδερφή της Σούζαν Ίτον και ο σύζυγος της αδερφής της, οι οποίοι ταξίδεψαν από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα προκειμένου να παρευρεθούν στην πολύκροτη δίκη.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η γυναίκα, λίγο πριν ξεκινήσει η πολύκροτη υπόθεση, είναι τόσο ψυχολογικά φορτισμένη που δεν θέλει ούτε καν να  δει το πρόσωπο του κατηγορουμένου που φέρεται να σκότωσε την αδελφή της. 

 Ας σημειωθεί ότι το ζεύγος έλαβε ειδική άδεια λόγω COVID-19, για να ταξιδέψει στην Ευρώπη και τη χώρα μας.

Σύμφωνα με την συνήγορο κατηγορίας, Βάσω Πανταζή που μίλησε στα ΜΜΕ πριν ξεκινήσει η διαδικασία:

Όλοι οι Κρητικοί, οι κάτοικοι εκεί στο Μάλεμε, έτρεξαν έδωσαν την ψυχή τους. Θέλουν μέσα από εμάς να δώσει ένα ευχαριστώ σε όλους. Κατόρθωσε με ειδική άδεια που εκδόθηκε από την πρεσβεία να έρθει η αδερφή της εδώ σήμερα. Σας ενημερώνω ότι ο σύζυγος και τα παιδιά της δεδομένου ότι δε γνωρίζουν τις ακραίες συνθήκες κάτω από τις οποίες χάθηκε ο άνθρωπός τους, βρίσκονται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση και δεν ήταν σε θέση να ταξιδέψουν και να έρθουν εδώ. Ο μόνος σκοπός μας είναι να αποδοθεί απόφαση σήμερα που θα αποδώσει ηρεμία στην ψυχή αυτής της εξαιρετικής επιστήμονα …

 Η γυναίκα αυτή δεν είναι μια οποιαδήποτε επιστήμονας .Είχε δικό της εργαστήριο βιολογίας, μιλάμε για μια κορυφαία, παγκόσμιας κλάσης βιολόγο.

Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση της δικαιοσύνης. Πληροφορούμαι ότι υπάρχει στην πόλη του Ρεθύμνου άλλη μια μάρτυρας η οποία έχει υποστεί παρενόχληση από τον δράστη και παρόντα κατηγορούμενο. Στόχος μας είναι, αν το δικαστήριο κρίνει για να διαλευκανθεί η ουσία και η προσωπικότητα του δράστη, να κληθεί και να καταθέσει στο δικαστήριο. Και περιμένουμε μια δίκαιη αποφαση για  να ηρεμήσει και η οικογένεια της εκλιπούσης.

Ενώ κληθείσα να σχολιάσει το γεγονός ότι ο 28χρονος  φέρεται να άλλαξε τους ισχυρισμούς του για τον βιασμό η κ. Πανταζή ανέφερε μεταξύ άλλων: Δεν θα σχολιάσω τους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου. Το μόνο που θέλω να πω είναι ότι αν καταφέρει να αναιρέσει 25 σελίδες προανακριτικής λεπτομερέστατής απολογίας θα είναι πρωτόγνωρο στα δικαστικά χρονικά. "

Ο επίσης συνήγορος κατηγορίας, Γιώργος Τζερίζ, δήλωσε ότι είναι πρώτη φορά που η αδελφή της  αδικοχαμένης γυναίκας θα δει τον κατηγορούμενο.  Επίσης γίνεται προσπάθεια να κληθεί μια ακόμη μάρτυρας  που φέρεται να είχε πέσει και εκείνη θύμα παρενόχλησης του κατηγορουμένου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News