Kορωνοϊός: «Γρίφος» ο συναγερμός- «Σπαζοκεφαλιά» τα κρούσματα στο Ηράκλειο βάσει Χαρδαλιά

Κρήτη
Kορωνοϊός: «Γρίφος» ο συναγερμός- «Σπαζοκεφαλιά» τα κρούσματα στο Ηράκλειο βάσει Χαρδαλιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άλυτος γρίφος παραμένει το γιατί το Ηράκλειο στο χάρτη υγειονομικής επιτήρησης βρίσκεται σε πορτοκαλί συναγερμό.

Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες αποδεικνύεται η ερμηνεία της απόφασης της πολιτικής προστασίας να κατατάξει το Ηράκλειο σε καθεστώς αυξημένης επαγρύπνησης. 

Φορείς της αυτοδιοίκησης και της αγοράς αναζητούν απαντήσεις παραπέμποντας στα επίσημα ανακοινωθέντα του ΕΟΔΥ τα οποία δεν συνάδουν με τις εξηγήσεις Χαρδαλιά.

Για κατάφορη αδικία κάνουν λόγο φορείς του τουρισμού που σημειώνουν πως το Ηράκλειο «χάνει» αγορές όταν οι ανταγωνίστριες περιοχές παραμένουν σε χαμηλή επιτήρηση. 

Προσπαθώντας να ερμηνεύσουν τις αιτιάσεις Χαρδαλιά που στην τηλεφωνική επικοινωνία με τον δήμαρχο Ηρακλείου αλλά και  τον περιφερειάρχη έκανε λόγο για  «δεκάδες κρούσματα στο Ηράκλειο, τα οποία ενώ δεν νοσηλεύονται, βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι τους, αλλά θεωρούνται ενεργά.», οι φορείς παραπέμπουν στα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ που τουλάχιστον στο Ηράκλειο τις τελευταίες 14 ημέρες δεν ξεπερνούν τα 20. 

Την ίδια ώρα φαίνεται πως και το σενάριο ο υπουργός να αναφέρεται σε κρούσματα που έχουν εντοπιστεί στις πύλες εισόδου δεν ευσταθεί ιδίως αν σκεφτεί κανείς πως στα δυο ξενοδοχεία covid  της ΠΕ Ηρακλείου αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται 11 άτομα. 

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

Φωτογραφία: unsplash

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News