Στην Βουλή το θέμα για τους απορριφθέντες ΑΣΕΠ λόγω παραβόλου

Κρήτη
Στην Βουλή το θέμα για τους απορριφθέντες ΑΣΕΠ λόγω παραβόλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά από 10 μήνες ασφυκτικής πίεσης η Κυβέρνηση άρχισε να υποψιάζεται την ανάγκη νομοθετικής ρύθμισης»

«Με καθυστέρηση 10 ολόκληρων μηνών και αφού ασκήσαμε ασφυκτική πίεση μέσω κάθε λογής κοινοβουλευτικής διαδικασίας, η Κυβέρνηση αποφάσισε επιτέλους να ενσκήψει στο κοινωνικό αυτό πρόβλημα, με το αρμόδιο Υπουργείο να εξετάζει νομοθετική ρύθμιση για το θέμα», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης.

Το πρόβλημα προέκυψε όταν υποψήφιοι που συμμετείχαν στη διαδικασία της αριθ. 3ΕΑ/2019 προκήρυξης του ΑΣΕΠ για την ειδική αγωγή, καθώς και στις διαδικασίες της αριθ. 1ΓΕ/2019 και της 2ΓΕ/2019 προκηρύξεων αντιμετώπισαν ακριβώς το ίδιο πρόβλημα λόγω δυσλειτουργιών του συστήματος (τεχνικά προβλήματα, ασαφείς οδηγίες) και δεν κατέβαλαν το παράβολο των 3 ευρώ που προβλεπόταν για τη συμμετοχή στους διαγωνισμούς. Δηλαδή στη συγκεκριμένη περίπτωση ο αποκλεισμός των εκπαιδευτικών έγινε χωρίς δική τους ευθύνη.

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν παρέμβει κοινοβουλευτικά, καταθέτοντας δύο τροπολογίες (η πρώτη τον Δεκέμβριο του 2019 και η δεύτερη τον Ιούλιο του 2020), τις οποίες απέρριψε η κυβέρνηση επιδεικνύοντας ανευθυνότητα να ρυθμίσει νομοθετικά το θέμα σε συνεννόηση με το ΑΣΕΠ.

Επίσης, στις 3 Ιουλίου, όταν και γνωστοποιήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες της προκήρυξης 1ΓΕ/2019, 51 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν προς τα αρμόδια Υπουργεία ερώτηση, ζητώντας από τους αρμόδιους Υπουργούς να παρέμβουν και να επιλύσουν το ζήτημα που είχε προκύψει με τους απορριπτέους της προκήρυξης λόγω μη καταβολής παραβόλου.

Ωστόσο, στην τελευταία κοινοβουλευτική παρέμβαση 40 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική, με πρωτοβουλία του Σωκράτη Βαρδάκη, το Υπουργείο προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που έχει ανακύψει κατά τη διαδικασία πρόσληψης εκπαιδευτικών, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο νομοθετικής ρύθμισης, προς την κατεύθυνση συμπερίληψης αυτών στους πίνακες κατάταξης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών με δυνατότητα πρόσληψης τους, ως αναπληρωτές εκπαιδευτικοί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News