Νέος σεισμός στην Κρήτη - Συνεχίζεται ο "χορός" των... Ρίχτερ

Κρήτη
Νέος σεισμός στην Κρήτη - Συνεχίζεται ο "χορός" των... Ρίχτερ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ρυθμούς Ρίχτερ η Κρήτη από τα ξημερώματα της Δευτέρας και μετά

Νέος σεισμός σημειώθηκε στις 11.53 το πρωί της Δευτέρας,ανατολικά της Κρήτης, εντάσεως 3,9 Ρίχτερ, 

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών το εστιακό του βάθος ήταν τα 10 χιλιόμετρα, με επίκεντρο τα 48 χιλιόμετρα ΒΒΑ της Σητείας.

Το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο κατέγραψε σεισμική δόνηση 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στα 46 χιλιόμετρα Βόρεια της Σητείας.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί η Κρήτη "χόρεψε στους...  ρυθμούς του εγκέλαδου καθώς 11 λεπτά μετα τις 7 το πρωί σημειώθηκε σεισμική δόνηση 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ενώ τα ξημερώματα καταγράφτηκε σεισμός 5,1 Ρίχτερ.

Δήλωση Χουλιάρα

«Είναι νωρίς ακόμα, παρακολουθούμε το φαινόμενο» είχε σχολιάσει ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας στο Open Tv αναφορικά με τον  ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Δευτέρας, ανατολικά της Σητείας, εντάσεως 5, 2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ αλλά και για εκείνους που προηγήθηκαν ελάχιστα ώρες νωρίτερα και πάλι στην ίδια περιοχή εντάσεως απο 3,3 Ρίχτερ μέχρι 5,1 Ρίχτερ.

O ίδιος είπε πως πρόκειται για προκαταρκτικά μεγέθη και εμφανίστηκε καθησυχαστικός, σημειώνοντας «πως επιστημονικά από 5 Ρίχτερ για να πάμε σε κάτι μεγαλύτερο είναι ελάχιστες οι πιθανότητες».

Πρόσθεσε πως οι σεισμοί είναι υποθαλάσσιοι και το επίκεντρο είναι σε απόσταση από την Κρήτη, και συνέστησε «να είμαστε ψύχραιμοι για λίγη ώρα να δούμε πώς εξελίσσεται το φαινόμενο». Ξεκαθάρισε πάντως πως «αυτό που συμβαίνει είναι απολύτως φυσιολογικό και πως είναι πιθανοί σεισμοί με παρόμοια ή και ίσα μεγέθη, είναι ένα φαινόμενο που παρακολουθούμε - η περιοχή έχει υψηλή σεισμικότητα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News