Κρήτη

Κρήτη: Νέος ισχυρός σεισμός 5,2 με το "καλημέρα"

Αισθητός και στο Ηράκλειο

Νέος σεισμός σημειώθηκε 11 λεπτά μετά τις 7 το πρωί  της Δευτέρας ανατολικά της Κρήτης, ο οποίος και έγινε αισθητός ακόμη και στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε ένταση 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο 43 χιλιόμετρα, ΒΒΑ της Σητείας και εστιακό βάθος τα 10 χιλιόμετρα. 

 

Να σημειωθεί ότι λίγες ώρες μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,2 βαθμών Ρίχτερ, σημειώθηκαν αρκετοί μετασεισμοί, εντάσεως μέχρι και 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην ίδια περιοχή.

Ενδεικτικά στις 8 το πρωί της Δευτέρας, καταγράφτηκε μετασεισμός 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, 40 χιλιόμετρα ΒΒΑ της Σητείας. Στις 07.51 μετασεισμός  3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ , στις 07.38 μετασεισμός 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και στις 07.30 μετασεισμός  3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ .

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο ο σεισμός είχε ένταση 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, 48 χιλιόμετρα Βόρεια της Σητείας, με εστιακό βάθος τα 5 χιλιόμετρα.

Να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί το βράδυ και συγκεκριμένα στις 3.30 τα ξημερώματα πάλι ισχυρός σεισμός  5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ,με επίκεντρο και πάλι 49 χιλιόμετρα βόρεια - βορειοανατολικά της Σητείας.

Ακολούθησε και δεύτερος σεισμός 4,4 Ρίχτερ, 47 χιλιόμετρα βόρεια- βορειοανατολικά της Σητείας ενώ λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα σημειώθηκε και τρίτος σεισμός 3,3 Ρίχτερ 39 χιλιόμετρα βόρεια- βορειοανατολικά της Σητείας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια