Κρήτη

Η λύση που προωθείται μετά τον αποκλεισμό εκπαιδευτικών λόγω του παραβόλου

Τι απαντά το υπουργείο σε ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ

Απάντησε στην ερώτηση Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, σχετικά με τον αποκλεισμό χιλιάδων εκπαιδευτικών από τους πίνακες κατάταξης  του ΑΣΕΠ για τον διορισμό τους στην Εκπαίδευση, εξαιτίας των προβλημάτων καταχώρησης της πληρωμής του ηλεκτρονικού παραβόλου, το Υπουργείου Εσωτερικών. 

Σύμφωνα με τον Βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Μανόλη Θραψανιώτη το υπουργείο αναγνωρίζει το πρόβλημα καθώς απαντά αυτολεξεί:

            “Σε κάθε περίπτωση και προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που έχει ανακύψει κατά τη διαδικασία πρόσληψης Εκπαιδευτικών, σχετικά με τη «μη καταβολή ηλεκτρονικού παραβόλου» και ειδικότερα αυτών που οι ενστάσεις τους δεν γίνονται δεκτές εξετάζεται η προώθηση νομοθετικής ρύθμισης προς την κατεύθυνση να συμπεριληφθούν στους πίνακες κατάταξης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών με δυνατότητα πρόσληψης τους, ως αναπληρωτές εκπαιδευτικοί.”

            Το Υπουργείο Εσωτερικών απάντησε ως αρμόδιο για το ΑΣΕΠ. Το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει απαντήσει ακόμα. Σε κάθε περίπτωση, έπρεπε η νομοθετική πρωτοβουλία να είχε γίνει ήδη, για να μπορέσουν οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι αποκλείστηκαν, να εργαστούν τη φετινή χρονιά σαν αναπληρωτές. Εξάλλου, το πρόβλημα χρονίζει (από τον Δεκέμβρη του 2019) και μπορούσε να έχει σήμερα λυθεί, για να μην παρατείνεται η αγωνία των απορριφθέντων εκπαιδευτικών. Η πολιτική επιλογή του Υπουργείου Παιδείας για την μη αποκατάσταση της αδικίας φαίνεται από  την απόφαση του, να μη λάβει υπόψη το νόμο 4589/19 που με μεταβατική του διάταξη, έδινε τη δυνατότητα να αξιοποιηθούν οι παλιοί πίνακες, μέχρι την ανακοίνωση των οριστικών.

            Ελπίζουμε   τα Υπουργεία Εσωτερικών  και  Παιδείας να καταφέρουν να συνεννοηθούν γρήγορα (και όχι όπως με τις μάσκες!) και με ΑΜΕΣΗ νομοθετική ρύθμιση  να  διορθώσουν τις αδικίες εις βάρος χιλιάδων εκπαιδευτικών, που έχουν προκληθεί από γραφειοκρατικές δυσλειτουργίες και αδικαιολόγητες αποφάσεις των συναρμόδιων υπουργείων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια