Ρέθυμνο: «Χασούρα» χιλιάδων ευρώ για τους τζίρους ξενοδοχείων και καταστημάτων

Κρήτη
Ρέθυμνο: «Χασούρα» χιλιάδων ευρώ για τους τζίρους ξενοδοχείων και καταστημάτων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πικρή γεύση» αφήνει η φετινή τουριστική σεζόν

Με αρνητικό πρόσημο και πικρή γεύση, πέφτει σταδιακά στο Ρέθυμνο η αυλαία της φετινής πρωτόγνωρης τουριστικής περιόδου, που ξεκίνησε μετ’ εμποδίων λόγω κορωνοιού, τον Ιούλιο.

Η φετινή σεζόν -που στους παλαιότερους έφερε μνήμες από την τουριστική χρονιά του 1974 όταν οι Τούρκοι χτύπησαν την Κύπρο- έκλεισε με τεράστιες απώλειες στους τζίρους ξενοδοχείων και καταστημάτων εστίασης.

Ενδεικτικά η πτώση στις διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία του Ρεθύμνου που άνοιξαν φέτος είναι  -80% για τον Ιούλιο, -66,5% για τον Αύγουστο και -68,5% για τον Σεπτέμβριο. 

Η επόμενη τουριστική περίοδος θεωρείται χρονιά ορόσημο, με τους ίδιους τους επιχειρηματίες του κλάδου να την χαρακτηρίζουν ως χρονιά επιβίωσης, ενώ χρονικά για αυτούς η επιστροφή σε μια κανονικότητα ανάλογη του 2019, προσδιορίζεται περίπου στο 2024. 

Και ενώ από την μια πολλοί ξενοδόχοι του Ρεθύμνου προτίμησαν φέτος να καταφύγουν στον δανεισμό για να ανοίξουν τις μονάδες τους, γνωρίζοντας τον Γολγοθά που τους περίμενε, από την άλλη αρκετοί επιχειρηματίες της εστίασης, όχι μόνο έβαλαν πωλητήριο στα καταστήματά τους, αλλά προσανατολίζονται να αλλάξουν επαγγελματική δραστηριότητα.

Σε γενικές γραμμές για την εστίαση, ο χειμώνας αναμένεται βαρύς, καθώς αρκετά από τα καταστήματα που τώρα θα κλείσουν, δεν προβλέπεται να ανοίξουν ούτε για το επόμενο καλοκαίρι.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News