Μίνι τηλεχειριζόμενο υποβρύχιο στα «χέρια» του ΙΤΕ – Εικόνες από την δοκιμαστική επίδειξη

Κρήτη
Μίνι τηλεχειριζόμενο υποβρύχιο στα «χέρια» του ΙΤΕ – Εικόνες από την δοκιμαστική επίδειξη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τεχνολογικές καινοτομίες σε υποβρύχιες έρευνες για το εργαστήριο Παράκτιας και θαλάσσιας έρευνας του ΙΤΕ

Δοκιμαστική επίδειξη στο λιμάνι του Ηρακλείου για το μίνι τηλεχειριζόμενο υποβρύχιο  από το Εργαστήριο Παράκτιας και Θαλάσσιας Έρευνας του ΙΤΕ, παρουσία του Λιμενάρχη, στελεχών του ΟΛΗ και άλλων φορέων.

Ο  επικεφαλής του εργαστηρίου παράκτιας και θαλάσσιας έρευνας, κ. Νίκος Καμπάνης αναφέρθηκε στις δυνατότητες του, στη συλλογή δεδομένων και στο πλαίσιο των ωκεανογραφικών μετρήσεων. 

Το μίνι υποβρύχιο έχει επιχειρησιακό βάθος 150 μέτρα , είναι εξοπλισμένο με δύο κάμερες που παρέχουν εξειδικευμένες απεικονίσεις, δειγματολήπτες νερού και ιζήματος και αισθητήρες για την θερμοκρασία και πίεση.  Επιπλέον, έχει τη δυνατότητα μέσω ενός αισθητήρα για την πραγματοποίηση μετρήσεων πάχους δομών μέσω ακουστικών μεθόδων. 

Η ανάπτυξη του παρέχει στον χρήση αυξημένη δυνατότητα εργασιών στη θάλασσα και λειτουργεί συμπληρωματικά με άλλα όργανα που διαθέτει το εργαστήριο για την αναγνώριση πυθμένα. 

Στόχος της έρευνας είναι η ευκολότερη αποτύπωση του θαλάσσιου περιβάλλοντος με σκοπό την ανίχνευση και αναγνώριση υποθαλάσσιων θέσεων πολιτιστικής κληρονομιάς σε παράκτιες περιοχές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News