Ο καιρός στην Κρήτη: Έρχεται βροχερή εβδομάδα - Που και πότε θα βρέξει

Κρήτη
Ο καιρός στην Κρήτη: Έρχεται βροχερή εβδομάδα - Που και πότε θα βρέξει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού μέχρι και την Πέμπτη

Βροχερή είναι η εβδομάδα που έρχεται, τόσο στην Κρήτη, όσο και στην υπόλοιπη χώρα.

Αναφορικά με την Κρήτη, περισσότερο βροχερές ημέρες θα είναι η Τρίτη και η Τετάρτη, ενώ σε συγκεκριμένες περιοχές του νησιού, θα σημειωθούν μέχρι και καταιγίδες. Η ηλιοφάνεια θα επανέλθει την Πέμπτη.

Ο καιρός σήμερα στην Κρήτη

Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις θα είναι σήμερα, Σάββατο, ο καιρός στην Κρήτη, με βάση την ΕΜΥ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην Ελλάδα

ΚΥΡΙΑΚΗ: Στα δυτικά και τα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και, στα δυτικά και πιθανώς στα βόρεια, θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και στα υπόλοιπα νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

ΔΕΥΤΕΡΑ: Αραιές νεφώσεις που γρήγορα στα δυτικά και τα βόρεια θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στα δυτικά από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, που από το απόγευμα θα ενταθούν. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες και είναι πιθανό να σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα δυτικά από νωρίς το απόγευμα 6 με 8 μποφόρ. Το βράδυ οι νότιοι άνεμοι θα ενισχυθούν και στα ανατολικά. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΤΡΙΤΗ: Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς θα είναι κατά τόπους ισχυρά κυρίως στα δυτικά μέχρι το μεσημέρι και στα βόρεια μέχρι και το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ, που από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Στα ανατολικά θα πνέουν νότιοι άνεμοι 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ και από το απόγευμα νοτιοδυτικοί με μικρή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της.

ΤΕΤΑΡΤΗ: Στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στο ανατολικού Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΕΜΠΤΗ: Τοπικές νεφωσεις και από το μεσημέρι στα δυτικά και τα βόρεια σποραδικές βροχές. Από το απόγευμα στα βορειοδυτικά θα εκδηλωθούν και καταιγίδες που τη νύχτα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Αναλυτικά, που και πότε θα βρέξει στην Κρήτη, σύμφωνα με το meteo:

ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ

Ασθενής Βροχή

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Ασθενής Βροχή

Ασθενής Βροχή

ΑΝΩ ΒΙΑΝΝΟΣ

Ασθενής Βροχή

Ασθενής Βροχή

Ασθενής Βροχή

Ασθενής Βροχή

Ασθενής Βροχή

Ασθενής Βροχή

Ασθενής Βροχή

Ασθενής Βροχή

Ασθενής Βροχή

Ασθενής Βροχή

ΝΕΑ ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟΣ

Ασθενής Βροχή

Ασθενής Βροχή

Ασθενής Βροχή

Ασθενής Βροχή

Ασθενής Βροχή

Ασθενής Βροχή

Ασθενής Βροχή

Ασθενής Βροχή

Ασθενής Βροχή

Ασθενής Βροχή

Ασθενής Βροχή

(Φωτογραφία αρχείου: Unsplash)

Για συνεχή πρόγνωση του καιρού, μπείτε ΕΔΩ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News