Διαφορετικά μέτρα για τον κορωνοϊό στην Κρήτη: Τι ισχύει σε εστίαση, ναούς, γυμναστήρια, σούπερ μάρκετ

Κρήτη
Διαφορετικά μέτρα για τον κορωνοϊό στην Κρήτη: Τι ισχύει σε εστίαση, ναούς, γυμναστήρια, σούπερ μάρκετ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Επίπεδο 3 το Ηράκλειο - Στο Επίπεδο 1 Χανιά, Ρέθυμνο, Λασίθι

Παρουσιάστηκε χτες ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον κορωνοϊό.

Πρόκειται για την ιστοσελίδα της Κυβέρνησης, όπου οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται για τα μέτρα που ισχύουν στην περιοχή τους, με το επίπεδο συναγερμού κάθε περιοχής να καθορίζεται σε επίπεδο περιφέρειας ή δήμου και ενώ θα επανεξετάζεται κάθε 14 ημέρες ή και νωρίτερα εφόσον κριθεί αναγκαίο.

Σύμφωνα με το χάρτη, καμία περιοχή της χώρας δε βρίσκεται στο “κόκκινο”, δηλαδή στο επίπεδο 4 αυξημένου κινδύνου, με το Ηράκλειο όμως να βρίσκεται μόλις ένα βήμα παρακάτω, στο επίπεδο 3, ενώ τα Χανιά, το Ρέθυμνο και το Λασίθι, βρίσκονται στο επίπεδο 1.

Σημειώνεται ότι τα ο χάρτης ενεργοποιείται από μεθαύριο Δευτέρα 12 Οκτωβρίου.

Τι διαφορές εντοπίζονται μεταξύ του Ηρακλείου και της υπόλοιπης Κρήτης;

Σε επίπεδο Κρήτης, τα μέτρα που θα ισχύουν για την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου διαφέρουν σε σχέση με την υπόλοιπη Κρήτη.

Τι προβλέπεται για την εστίαση

Στο επίπεδο 3, όπου βρίσκεται η περιφέρεια Ηρακλείου, στην εστίαση προβλέπεται: υποχρεωτική χρήση μάσκας στο προσωπικό, 4 άτομα ανά τραπέζι. Στην εστίαση κατά την αναμονή μάσκα, πληρότητα 50% της ωφέλιμης επιφάνειας, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων (σχετική ΚΥΑ) με τα καταστήματα εστίασης στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου να παραμένουν κλειστά 00:00-05:00 (εξαιρείται take away-delivery με απαγόρευση πώλησης αλκοόλ).

Στο επίπεδο 1, όπου βρίσκονται οι υπόλοιποι νομοί της Κρήτης, για την εστίαση προβλέπεται: υποχρεωτική η χρήση μάσκας στο προσωπικό, 6 άτομα ανά τραπέζι, πληρότητα 80% (ανοικτός-κλειστός) της ωφέλιμης επιφάνειας, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων (σχετική ΚΥΑ), ενώ τα καταστήματα εστίασης θα παραμένουν κλειστά 01:00-05:00 (εξαιρείται take away-delivery με απαγόρευση πώλησης αλκοόλ).

Αναλυτικά, τα μέτρα σε Χανιά, Ρέθυμνο, Λασίθι (πράσινη στήλη) και Ηράκλειο (πορτοκαλί στήλη), ανά κατηγορία (αλφαβητικά):

Δείτε τα μέτρα ΕΔΩ.

Δείτε τα επίπεδα ανά περιοχή ΕΔΩ.

(Φωτογραφία: Rawpixel)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News