Προσπάθειες για αποκλεισμό των χρυσαυγιτών και στην Κρήτη

Κρήτη
Προσπάθειες για αποκλεισμό των χρυσαυγιτών και στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άμεσες ενέργειες για να τεθεί πολιτικά εκτός ο εκλεγμένος με τη στήριξη της Χρυσής Αυγής περιφερειακός σύμβουλος

Αντίστροφη μέτρηση έχει σημάνει πανελλαδικά, όπως και εδώ στην Κρήτη και συγκεκριμένα στις τάξεις της Περιφέρειας Κρήτης, για κινήσεις αποκλεισμού των αιρετών που εκλέχτηκαν σε διάφορα αυτοδιοικητικά όργανα, εκπροσωπώντας τη Χρυσή Αυγή, μετά την ιστορική δικαστική απόφαση που την έκρινε ως εγκληματική οργάνωση...

Μετά την απόφαση του δημάρχου Αθηναίων, που ζήτησε να εγκαταλείψουν το γραφείο τους στο Δημαρχείο οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι με την Ελληνική Αυγή (όπως ονομάστηκε πανελλαδικά η παράταξη το 2019, που εκπροσωπούσε τη Χρυσή Αυγή), και στην Περιφέρεια Κρήτης έχουν ήδη ξεκινήσει συζητήσεις με φόντο τον πολιτικό αποκλεισμό του εκλεγμένου περιφερειακού συμβούλου που εξελέγη υπό την ομπρέλα της Χρυσής Αυγής στις περσινές περιφερειακές εκλογές.

Το στίγμα για άμεσες κινήσεις και προσπάθειες έδωσε χθες ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Παύλος Μπαριτάκης, ο οποίος χαρακτήρισε τη δικαστική απόφαση ως «γιορτή για τη Δημοκρατία».

Άμεσες κινήσεις για τον αποκλεισμό του περιφερειακού συμβούλου που εκλέχτηκε εκπροσωπώντας τη Χρυσή Αυγή ζήτησε με χθεσινή παρέμβαση η προσκείμενη στο ΚΚΕ παράταξη της “Λαϊκής Συσπείρωσης”.

Η πρώτη κίνηση σε αυτοδιοικητικό επίπεδο μετά την έκδοση της ιστορικής δικαστικής απόφασης έγινε στον Δήμο Αθηναίων. Λίγες ώρες μετά την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, τα γραφεία της Ελληνικής Αυγής στον Δήμο Αθηναίων, με απόφαση του δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη, σφραγίστηκαν. Παράλληλα, με την ίδια απόφαση ανακλήθηκαν 4 υπάλληλοι, ενώ διατυπώθηκε αίτημα από τον Δήμο Αθηναίων προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής να προχωρήσει και σε ενδεχόμενες περαιτέρω ενέργειες.

Ήδη έχει ανοίξει σε όλη τη χώρα μια μεγάλη συζήτηση ως προς το τι πρέπει να γίνει με τους εκλεγμένους δημοτικούς αλλά και περιφερειακούς συμβούλους, δεδομένου και του “θολού” επί του παρόντος τοπίου ελλείψει θεσμικού πλαισίου.

Η σχετική συζήτηση άνοιξε και στις τάξεις της Περιφέρειας Κρήτης. Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Παύλος Μπαριτάκης αναγνώρισε ότι θεσμικά υπάρχει μια σύγχυση αυτή τη στιγμή. Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι σε πολιτικό επίπεδο τουλάχιστον, ο ίδιος προσωπικά ως πρόεδρος θα εισηγηθεί την πολιτική απομόνωση και την απουσία από το Περιφερειακό Συμβούλιο του ενός εκλεγμένου περιφερειακού συμβούλου με την Ελληνική Αυγή.

«Αυτό που θα ζητήσω κι εγώ ως πρόεδρος είναι η μη συμμετοχή σε επίπεδο Περιφερειακού Συμβουλίου του εκλεγμένου συμβούλου. Βεβαίως θεσμικά, νομικά δεν είμαστε κατοχυρωμένοι. Πολιτικά όμως, με τα μέσα που διαθέτει η Δημοκρατία και με γνώμονα την απόφαση της Δικαιοσύνης, μπορεί να υπάρξει - θα προσπαθήσουμε τουλάχιστον - απομόνωση και αποκλεισμός των ανθρώπων αυτών. Άλλωστε, η “απομόνωση” γινόταν ήδη. Τώρα θα συνεχιστεί ακόμα πιο έντονα», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαριτάκης και σημείωσε ακόμα: «Εμείς θα ζητήσουμε και θα προσπαθήσουμε στην κατεύθυνση της απομόνωσης και αποκλεισμού. Εδώ στην Κρήτη δεν έχουμε δώσει ούτε γραφεία στους εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής, ούτε άλλου είδους παροχές. Πλέον, θα δούμε με ποιον τρόπο θα πάμε στη μη συμμετοχή τους σε πολιτικό τουλάχιστον επίπεδο».

 «Να απομακρυνθούν οι ναζί» - Παρέμβαση-αίτημα από “Λαϊκή Συσπείρωση”

«Να αποκλειστούν από το Περιφερειακό Συμβούλιο οι ναζί-εκπρόσωποι εγκληματικής οργάνωσης» είναι το αίτημα που έσπευσε να θέσει ήδη χθες προς τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη η περιφερειακή παράταξη της “Λαϊκής Συσπείρωσης”.

«Οι σύμβουλοι της “Λαϊκής Συσπείρωσης Κρήτης”, μετά και την καταδικαστική απόφαση για τη Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση, απαιτούμε να αποκλειστεί, να μην εκπροσωπείται με κανέναν τρόπο και να μην αντικατασταθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο σύμβουλος του συνδυασμού που ανοικτά υποστήριξε στις τελευταίες εκλογές η ναζιστική οργάνωση.

Καλούμε την περιφερειακή Αρχή και τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου να κινηθεί ΑΜΕΣΩΣ για τον αποκλεισμό και συνολικά για τη μη εκπροσώπηση της Χρυσής Αυγής στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Η Χρυσή Αυγή αποδείχτηκε ότι είναι εγκληματική οργάνωση, ακριβώς επειδή είναι ναζιστική. Η απόφαση του δικαστηρίου δικαιώνει όλα τα θύματά της. Χιλιάδες λαού απαιτούν να βρεθούν στη φυλακή, με τις ανώτατες δυνατές ποινές για τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει. Να απομακρυνθούν οι ναζί από την Ευρωβουλή, Περιφέρειες και Δήμους, να απομονωθεί η Χρυσή Αυγή παντού», αναφέρουν στο αίτημά τους οι τρεις σύμβουλοι της “Λαϊκής Συσπείρωσης” κ.κ. Συντυχάκης, Μανουσάκης και Μαρινάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News