Ηράκλειο: Μαθητής θετικός στον κορωνοϊό – Έκλεισε το τμήμα του σχολείου

Κρήτη
Ηράκλειο: Μαθητής θετικός στον κορωνοϊό – Έκλεισε το τμήμα του σχολείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μόλις ενημερώθηκε το σχολείο για το θετικό κρούσμα, τέθηκαν σε ισχύ οι απαραίτητες διαδικασίες

Μαθητής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Ηράκλειο, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Μόλις έγινε γνωστή η είδηση και με βάσει πάντα το Πρωτόκολλο Διαχείρισης Επιβεβαιωμένων Περιστατικών COVID-19 του ΕΟΔΥ, το συγκεκριμένο τμήμα του ΕΠΑΛ από σήμερα και για 14 μέρες, μπήκε σε αναστολή λειτουργίας και θα παραμείνει κλειστό.

Επίσης έχουν ενημερωθεί οι γονείς μαθητών και παράλληλα έχουν ξεκινήσει και διαδικασίες ιχνηλάτησης των επαφών του μαθητή.

«Από αργά χθες το απόγευμα, όποτε και έγινε γνωστή η είδηση,  ενεργοποιήθηκε το πρωτόκολλο και το σχολείο ειδοποίησε αμέσως τους μαθητές που είναι στο ίδιο τμήμα με τον συγκεκριμένο μαθητή του ΕΠΑΛ. Η διαδικασία της ιχνηλάτησης βρίσκεται εδώ και ώρες σε εξέλιξη, το σχολείο απολυμάνθηκε και το συγκεκριμένο τμήμα θα παραμείνει κλειστό για 14 μερες, όπως προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις», ανέφερε στο neakriti, ο κ. Καρτσωνάκης, Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης.

Σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση για τους μαθητές

Επίσης όπως έκανε γνωστό ο κ. Καρτσωνάκης παράλληλα ξεκίνησε και η διαδικασία παροχής της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης των μαθητών για όσο διάστημα παραμείνει κλειστό το συγκεκριμένο τμήμα του ΕΠΑΛ.

 Η ανακοίνωση από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου

Χθες, Πέμπτη 8/10/2020, εμφανίστηκε θετικό κρούσμα COVID-19 σε μαθητή του 5ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου. Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το Πρωτόκολλο Διαχείρισης Επιβεβαιωμένων Περιστατικών COVID-19 του ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με αυτό, έχει εκδοθεί απόφαση αναστολής λειτουργίας του συγκεκριμένου τμήματος του σχολείου και έχουν γίνει όλες οι δέουσες ενέργειες.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News