14 Κέντρα Υγείας στην Κρήτη θα «υποδέχονται» ασθενείς με συμπτώματα κορωνοϊού

Κρήτη
14 Κέντρα Υγείας στην Κρήτη θα «υποδέχονται» ασθενείς με συμπτώματα κορωνοϊού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πως θα λειτουργούν και τι ωράριο προβλέπεται

Tην επέκταση της λειτουργίας των Κέντρων Υγείας, ώστε να διαχειρίζονται περιστατικά πολιτών με συμπτώματα κορωνοϊού ανακοίνωσε ο Βασίλης Κικίλιας. Ανάμεσά τους και 14 κέντρα υγείας στην Κρήτη τα οποία θα κληθούν να σηκώσουν το «βάρος» της διαχείρισης. Τα περισσότερα μάλιστα όπως προβλέπεται θα έχουν 24ωρη λειτουργία. 

Αναλυτικά πρόκειται για :

Σε πρώτη φάση ξεκινούν 161 Κέντρα Υγείας σε όλη τη χώρα: 103 από τη Δευτέρα και άλλα 58 από τις 15 Οκτωβρίου και 42 Περιφερειακά Ιατρεία. Η ενεργοποίηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αναμένεται σύμφωνα με το υπουργείο να αποσυμφορήσει σε μεγάλο βαθμό τα Νοσοκομεία, ιδιαίτερα τα Νοσοκομεία αναφοράς.

Όπως είπε ο υπουργός Υγείας: «επεκτείνουμε περαιτέρω τη λειτουργία των Κέντρων Υγείας σε όλη τη χώρα, έτσι ώστε να μπορούν να χειριστούν και περιστατικά περιπατητικών ασθενών με συμπτωματολογία Covid. Αυτό είναι σημαντικό γιατί καταλαβαίνετε ότι θα στηρίξει και θα δώσει ανάσες και στα Νοσοκομεία μας, κυρίως τα Νοσοκομεία αναφοράς που έχουν πάρει το μεγαλύτερο βάρος της προσπάθειας μέχρι τώρα, σε ό,τι έχει να κάνει με τον κορωνοϊό».

Όπως αναφέρει ο  Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κ. Θεμιστοκλέους: «Σε συνέχεια όσων σας έχει ενημερώσει ο Υπουργός, 103 Κέντρα Υγείας θα ξεκινήσουν τη λειτουργία από τη Δευτέρα – ήδη κάποια έχουν ξεκινήσει – και άλλα 58 Κέντρα Υγείας θα ξεκινήσουν στις 15 Οκτωβρίου.Τα Κέντρα Υγείας αυτά θα λειτουργούν σε 24ωρη βάση, είτε σε δύο βάρδιες, δηλαδή από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News