Ένωση Συλλόγων Γονέων Δ. Χερσονήσου: Ανησυχία για τα σοβαρά προβλήματα στα σχολεία και τη στάση της Δημοτικής Αρχής

Κρήτη
Ένωση Συλλόγων Γονέων Δ. Χερσονήσου: Ανησυχία για τα σοβαρά προβλήματα στα σχολεία και τη στάση της Δημοτικής Αρχής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ένωση Γονέων εκφράζει την ανησυχία της και την αντίθεση στις θέσεις και τη στάση της Δημοτικής Αρχής για τα σοβαρά προβλήματα των σχολείων

Στην συνεδρίαση του ΔΣ του Δήμου Χερσονήσου στις 29/09/2020, συζητήθηκαν οι αυξημένες ανάγκες των σχολικών μονάδων, με αφορμή το άνοιγμα των σχολείων τη νέα σχολική χρονιά, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της η Ένωση Συλλόγων Γονέων δ. Χερσονήσου

Αναλυτικά αναφέρεται :

«Στο Δημοτικό Συμβούλιο κατατέθηκε υπόμνημα της Ένωσης Γονέων και δέκα (10) Συλλόγων Γονέων του Δήμου, στο οποίο περιγράφονται συγκεντρωτικά τα προβλήματα των σχολείων.

Στη συζήτηση έγινε ολόπλευρη παρουσίαση των ζητημάτων από πλευράς της Ένωσης και  συγκέντρωση των βασικών προβλημάτων που θεωρούμε ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα από τη Δημοτική Αρχή, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφαλή λειτουργία των σχολείων. Μέτρα, τα οποία επιβάλλεται να ληφθούν προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι σοβαρές υγειονομικές συνθήκες που υπάρχουν εξαιτίας της πανδημίας Covid-19.

  Παρολαυτα, η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος Χερσονήσου, δεν δεσμεύτηκε για καμία λύση των ζητημάτων που απασχολούν τις οικογένειες των μαθητών του Δήμου Χερσονήσου. Αρκέστηκε σε διαπιστώσεις και ευχές, δηλώνοντας παράλληλα ότι δεν έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει άμεσα τα συσσωρευμένα προβλήματα των σχολείων του

Η Ένωση Γονέων εκφράζει την ανησυχία της και την αντίθεση στις θέσεις και τη στάση της Δημοτικής Αρχής για τα σοβαρά προβλήματα των σχολείων. Θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη να ικανοποιηθούν τα αιτήματα της Ένωσης και των Συλλόγων Γονέων που θέσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο:

  • Έκτακτη επιχορήγηση των σχολικών επιτροπών για την εξασφάλιση κατάλληλων χώρων, ώστε να διασφαλίζονται οι απαραίτητες αποστάσεις σε κάθε τάξη και η αποφασιστική μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη, ώστε κανένα τμήμα να µην έχει πάνω από 15 μαθητές. Αυτό διασφαλίζει όχι µόνο την υγεία αλλά και την εκπαιδευτική διαδικασία. Άμεση αξιοποίηση σχολείων που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια και άλλων κρατικών υποδοµών ή ακόµα και ιδιωτικών, που πληρούν τις προϋποθέσεις. Άµεση εκπόνηση σχεδίου για νέα σχολικά κτίρια, που να καλύπτουν τις ανάγκες για σχολική στέγη.
  • Έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισµό, ώστε να προσληφθεί ο απαραίτητος αριθµός εκπαιδευτικών, που να ικανοποιεί την παραπάνω συνθήκη για περισσότερα τµήµατα µε λιγότερους µαθητές, αλλά και για να καλυφθούν όλα τα κενά που υπάρχουν ακόμα στα σχολεία.
  • Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου αριθµού µόνιµων εργαζοµένων στην καθαριότητα των σχολείων, ώστε να διασφαλίζονται οι υγειονοµικοί όροι καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου.
  • Εξασφάλιση κονδυλίων στις σχολικές επιτροπές για την προµήθεια µε το απαραίτητο υλικό (Μέσα Ατοµικής Προστασίας, είδη καθαρισµού, αντισηπτικά, θερμόμετρα, κ.λ.π.)
  • Πρόσληψη σχολικών γιατρών και νοσηλευτών στα σχολεία.
  • Βελτίωση των χώρων υγιεινής (τουαλέτες, βρύσες, κλπ.) ώστε να πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις για το συχνό πλύσιμο των χεριών, όπως ορίζει το σχετικό ΦΕΚ.
  • Προγραμματισμό με ευθύνη του κράτους δωρεάν επαναλαμβανόμενων προληπτικών τεστ στα σχολεία, για λόγους πρόληψης και περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού στη σχολική κοινότητα.
  • Πραγματοποίηση δωρεάν τεστ σε όλους τους μαθητές του τμήματος, που επιβεβαιώνεται κρούσμα, καθώς και στις στενές επαφές αυτού (εκπαιδευτικούς, λοιπό προσωπικό, γονείς).

       Οι οικογένειές μας δέχτηκαν απανωτά χτυπήματα όλα τα προηγούμενα χρόνια με την προηγούμενη οικονομική κρίση και σήμερα από τις συνέπειες της πανδημίας Covid-19, αλλά και την οικονομική κρίση που βαθαίνει καθημερινά. Δεν θα δεχτούμε όμως την παραπέρα υποβάθμιση της ζωής των παιδιών μας!

  Η Ένωση Γονέων θα συνεχίσει και το επόμενο διάστημα να διεκδικεί την ικανοποίηση των παραπάνω αιτημάτων, αξιοποιώντας κάθε μορφή διεκδίκησης. Με παρεμβάσεις στην Δημοτική Αρχή που έχει την ευθύνη των σχολικών μονάδων, με παρεμβάσεις στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και πάντα στο δρόμο της διεκδίκησης, για την υγεία και την μόρφωση των παιδιών μας.

ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ,ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ!».

Φωτογραφία: unsplash

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News