Στη Βουλή η επιστολή της Οργάνωσης Αμπελουργών - Ελαιοπαραγωγών Κρήτης για τα προβλήματα στον αγροτικό χώρο

Κρήτη
Στη Βουλή η επιστολή της Οργάνωσης Αμπελουργών - Ελαιοπαραγωγών Κρήτης για τα προβλήματα στον αγροτικό χώρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά το καταστροφικό πέρασμα από τον «Ιανό»

Ο γραμματέας της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, κατέθεσε αναφορά στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης την επιστολή του Προέδρου της Οργάνωσης Αμπελουργών & Ελαιοπαραγωγών Κρήτης για τα προβλήματα στον αγροτικό χώρο από το πέρασμα του Ιανού.

Αναλυτικά το κείμενο της αναφοράς έχει ως εξής:

«Το πέρασμα του κυκλώνα Ιανού, όπως ονομάστηκε, δεν εξαίρεσε την Κρήτη.

Σημαντικές βροχοπτώσεις και καταιγίδες σημειώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου 19/09/20 μέχρι τις απογευματινές ώρες της Κυριακής 20/09/20.

Σημειώθηκαν σημαντικές ζημιές σε σταφύδα, ευτυχώς σε λίγους παραγωγούς. Δεν παύει όμως αυτοί οι άνθρωποι να έπαθαν μεγάλη ζημιά, καταστράφηκε ο κόπος μιας χρονιάς.

Επειδή η παραγωγή που συλλέχθηκε από το αμπέλι παύει να εντάσσεται στα ασφαλιζόμενα αίτια του ΕΛΓΑ. Επίσης δεν μπορεί να ενταχθεί στο ΠΣΕΑ, διότι δεν ξεπερνά ο νόμος το 30% της ζημιάς, μένει μόνο το πρόγραμμα deminimis για να μπορούν αυτοί οι παραγωγοί να ενταχθούν.

Σημειωτέον η ζημιά δηλώθηκε άμεσα, ο ΕΛΓΑ κατέγραψε τις ζημιές παρουσία του Δ/ντή Κρήτης Νίκου Δασκαλάκη, του Τομεάρχη Ηρακλείου Κοκοσάλη Παναγιώτη και των αρμόδιων γεωπόνων.

Ο πρόεδρος της ΟΑΕΚ-Ιερωνυμάκης Πρίαμος».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News