Κρήτη

Messy play «4 εποχές» εργαστήρι για παιδιά στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης

Οι «4 εποχές» συστήνονται στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης μέσα από ένα πρωτότυπο αισθητηριακό Παιχνίδι-Messy play της Μαρί Μουσταϊζή!

Το Φθινόπωρο, ο Χειμώνας, η Άνοιξη, το Καλοκαίρι και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους θα δώσουν πολλές αφορμές στα παιδιά να λερωθούν σε ένα παιχνίδι με μόνο κανόνα τη διασκέδαση!

«4 Εποχές», εργαστήρι για παιδιά ηλικίας από 3 έως 5 ετών.

Με υλικά όπως φύλλα, φρούτα εποχής, χιόνι, λουλούδια, άμμο, νερό, μινιατούρες και άλλα πολλά θα γνωρίσουμε τις τέσσερις εποχές με βιωματικό τρόπο.

Θα εμπνευστούμε από το χώρο και τα εκθέματα του μουσείου και θα πειραματιστούμε, θα ψάξουμε, θα ανακαλύψουμε, θα δοκιμάσουμε, θα παίξουμε και θα μάθουμε.

Στο messy play χρησιμοποιούμε υλικά που απευθύνονται σε όλες μας τις αισθήσεις, ακόμα και σε αυτήν της ελευθερίας, καθώς ελεύθερα παίζουμε, ελεύθερα λερωνόμαστε, ελεύθερα διασκεδάζουμε!

Η επαφή με τα αντικείμενα, όπως γίνεται στο messy play, επιτρέπει στο παιδί να δημιουργήσει μια περισσότερο ολοκληρωμένη εικόνα του εαυτού του και του κόσμου γύρω του,

ενισχύει την αυτοπεποίθησή του και προωθεί τη γνωστική ανάπτυξη και την αδρή κινητικότητα.

Οδηγίες: Να φοράνε τα παιδιά ρούχα άνετα και πρόχειρα χωρίς φόβο να λερωθούν. Να κρατάνε μαζί τους επιπλέον 1 ζευγάρι κάλτσες και μία αλλαξιά ρούχα.

Συναντήσεις: 4 (μία για κάθε εποχή)

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου

Ώρα (και των 4 συναντήσεων): 18:00 – 19:00

Διάρκεια: 1 ώρα

Κόστος συμμετοχής: 60€

Μέλη του Συλλόγου Φίλων ΜΦΙΚ: 55€

Πληροφορίες και Δηλώσεις συμμετοχής: 2810-393630

Κεντρική Φωτογραφία αρχείου 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια